Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Водій Литвина не винен в смерті пенсіонера?

Вівторок, 22 січня 2002, 17:03
Слідство у справі дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждав голова адміністрації президента Володимир Литвин, встановило, що його водій не порушував правила дорожнього руху.

"Швидкісний режим ним порушений не був, порушень правил дорожнього руху також не було", - повідомив у вівторок на прес-конференції у Києві заступник державного секретаря МВС України Петро Коляда.

Він підкреслив, що "навіть сьогодні можна ухвалити постанову про закриття карної справи, але в цьому немає необхідності". За словами Коляди, водій Литвина дав свідчення, які "відповідають дійсності".

У цей час проводиться 4 експертизи, результати яких можуть бути отримані в середині або кінці лютого, після чого "можуть бути проведені додаткові слідчі дії",- зазначив він.

Заступник держсекретаря повідомив, що в цей час перевіряється технічний стан автомобіля ВАЗ, з яким зіткнувся автомобіль Литвина. "Розтин тіла водія
Плюти (загиблого пенсіонера) не свідчить про розвиток хвороби, яка могла б вплинути на події", - повідомив Коляда. Однак, слідство має встановити, наскільки Плюта дотримувався правил дорожнього руху, оскільки все вказує на їх порушення.

Коляда також зазначив, що версія про можливу умисну дію відносно Литвина, що з'явилася на початку січня,не була ініційована міліцією, а відпрацьовується в зв'язку із звертаннями громадян.

29 грудня машина глави президентської адміністрації зіткнулася з автомобілем, що виїхав на зустрічну смугу на 19 кілометрі автотраси Київ-Обухів. По попередній версії, винуватцем зіткнення був автомобіль "Жігулі", що раптово виїхав на смугу зустрічного руху перед машиною голови адміністрації. Водій "Жігулей" загинув. Литвин протягом двох тижнів був госпіталізований. За фактом ДТП порушено кримінальну справу.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

"За ЄдУ" вважає, що немає підстав для створення слідчої комісії з справи ДТП Литвина

Бродський хоче з'ясувати, чи винен Литвин в загибелі пенсіонера

"Струс мозку" - діагноз Литвина після автокатастрофи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...