Кінах відпустить підлеглих у відпустку, якщо показники першого кварталу будуть успішними

Вівторок, 22 січня 2002, 17:25
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах підтримує пропозицію президента Леоніда Кучми членам уряду, які збираються брати участь у виборчій кампанії, піти з 9 лютого у відпустку. У той же час, прем'єр не дав конкретної відповіді на питання, коли має намір зробити цей сам.

"Пропозиція Кучми не є сенсацією. Ці питання були узгоджені з точки зору рівноправної, прозорої конкуренції на виборах і недопущення звинувачень у використанні так званого адміністративного ресурсу", - підкреслив Кінах у вівторок на прес-конференції у Сумах.

"Це нормальний цивілізований шлях", - додав прем'єр.

Відповідаючи на уточнююче питання про можливі терміни прийняття ним такого рішення, Кінах заявив: "Ситуація підкаже, де краще бути - з точки зору соціально-економічних показників першого кварталу".

З його слів, "найкращим агітаційним матеріалом є результати роботи уряду, то, як вони впливають на соціально-економічний розвиток держави і поліпшення життя громадян".

У вівторок Кучма повідомив, що запропонував "прем'єру, і міністрам, щоб вони з 9 лютого написали заяву про відпустку". Президент зазначив, що така відпустка "не передбачена законом про вибори", однак він вважає, "що так буде морально".

Як раніше повідомлялося, приблизно половина складу нинішнього Кабінету міністрів України може піти на чергові вибори у Верховну Раду.

Зокрема, у складі блоку "За єдину Україну" (за партійним списком) у народні депутати збираються балотуватися прем'єр-міністр Анатолій Кінах (лідер Партії промисловців і підприємців України), віце-прем'єр Володимир Семиноженко (лідер Партії регіонів), міністр транспорту Валерій Пустовойтенко (лідер Народно-демократичної партії), міністр аграрної політики Іван Кириленко (член Аграрної партії України).

Крім того, можливо, що у складі цього блоку буде балотуватися і віце-прем'єр Леонід Козаченко, що є членом Аграрної партії України.

Раніше не виключав можливості свого висунення в народні депутати міністр праці
і соціальної політики Іван Сахань. Те ж стосується і члена Соціал-демократичної партії України (Об'єднаної), міністра освіти і науки Василя Кременя, який, крім того, зазначав, що не буде балотуватися у депутати по мажоритарному округу.

У першу п'ятірку партійного списку Партії зелених України включений міністр екології і природних ресурсів Сергій Курикін.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування