Жердицький назвав винних у банкрутстві "Градобанку"

Середа, 23 січня 2002, 09:53
Колишній голова "Градобанку", народний депутат України Віктор Жердицький, звинуватив у банкрутстві його банку український Фонд "Взаєморозуміння і примирення". Таку заяву Жердицький зробив в інтерв'ю для української служби "Німецької хвилі".

Віктор Жердицький вкрай негативно оцінив роботу українського фонду "Взаєморозуміння і примирення". За його словами, в середині 1990-х років фонд паралізував усіх, хто міг розв'язати кризову ситуацію, що склалася навколо "Градобанку".

На думку Жердицького, по відношенню до "Градобанку" фонд діяв не помилково, а усвідомлено і заплановано, що, зокрема, і призвело до банкрутства "Градобанку". Сьогодні ж, вважає Жердицький, фонд міг би виплачувати компенсації жертвам нацизму темпами, принаймні такими,як у Польщі.

Голова фонду Ігор Лушніков на ці закиди відповів, що не знає про прибутки жодного банку в Україні, за рахунок яких можна було б покрити заборгованість у 80 мільйонів німецьких марок, а тому свого часу і відмовився від пропозицій санації "Градобанку".

Ігор Лушніков також відкинув критику щодо занадто повільних темпів виплати компесацій і повідомив, що на 1 січня 2002 року в Україні було виплачено компенсацій 55 тисячам осіб, а німецькому фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" до розгляду загалом було подано 100 тисяч заяв.

Віктор Жердицький перебуває під слідством у ФРН за підозрою у нецільовому використанні компенсацій колишнім "остарбайтерам".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування