Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ввели санкції проти України

Середа, 23 січня 2002, 11:53
Сполучені Штати Америки ввели торгівельні санкції проти України в зв'язку з невирішенністю проблеми боротьби з виробництвом лазерних дисків.

Офіційний прес-реліз з цього приводу буде розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства торгівлі США, як очікується, в середу у другій половині дня, повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

20 грудня американська сторона повідомила про введення санкцій, постанову про це було внесено до федерального реєстру. Через місяць після оголошення про санкції вони набирають чинності.

Раніше США заявляли про те, що у разі незатвердження відповідного закону проти "піратства" в сфері лазерних дисків до України будуть застосовані, починаючи з 23 січня, торгівельні санкції, в частині обмеження на імпорт українського металу і іншої продукції на суму $75 млн.

"Якби ми представили ідеальну ситуацію - Україна має ідеальний закон, який відповідає всім міжнародним вимогам, все одно санкції були б введені. Це як поїзд, який набрав розгін, і, щоб його загальмувати, потрібен деякий час", - повідомив представник посольства США.

Як тільки в Україні буде ухвалено закон, що відповідає всім міжнародним вимогам, "будуть зроблені зусилля і санкції будуть відмінені, однак деякий час вони будуть діяти". "Сьогодні вони вже діють", - підкреслив співрозмовник.

Кажучи про терміни процедури скасування санкцій з боку США, представник посольства підкреслив, що "враховуючи специфіку відносин з Україною, торговий представник США, який ухвалює таке рішення, готовий скоротити процедуру скасування санкцій".

У вівторок президент Кучма заявив, що, швидше за все, підпише ухвалений парламентом минулого четверга закон про лазерні диски.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування