ВСІХ МІНІСТРІВ - У ВІДПУСТКУ, КУЧМУ - В ПРЕМ'ЄРИ

Середа, 23 січня 2002, 12:56
Державні службовці, які збираються балотуватися у мажоритарних округах в депутати Верховної Ради, згідно з вимогами закону, повинні на цей термін припинити свою посадову діяльність, заявив прем'єр-міністр Кінах на прес-конференції в середу.

"Це буде зроблено. Я особисто проконтролюю за допомогою Центральної виборчої комісії", - підкреслив прем'єр.

Коментуючи можливість виходу у відпустки на період передвиборчої кампанії або продовження роботи на своїх посадах членів уряду і посадових осіб, включених до списків кандидатів від партій і блоків, Кінах зазначив, що ці рішення будуть ухвалюватися з урахуванням як мінімум двох головних проблем.

За його словами, це проблема збереження і закріплення ефективності дій виконавчої влади, а також недопущення використання чиновниками свого службового стану.

"Таким чином, ухвалюватимемо збалансоване рішення, виконуючи рекомендації президента, погоджуючи з ним всі рішення".

Тим часом, голова парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Юрій Кармазин вважає, що президент на період виборчої кампанії повинен взяти на себе керівництво урядом.

На його думку, питання про відпустку чиновників на час виборчої кампанії "треба ставити набагато ширше. Мова йде про кризу виконавчої влади в особі Кабінету міністрів".

Кармазин нагадав, що "більше ніж третина міністрів" і "всі віце-прем'єри, окрім Олега Дубини, йдуть до парламенту", що негативно відбивається на нормальній роботі уряду. При цьому члени уряду, всупереч законодавству, "використовують адмінресурс" і займаються передвиборчою агітацією в ЗМІ, говорить депутат.

"Ситуація змушує президента брати керівництво урядом на себе, оскільки президент - гарант Конституції, а сьогодні Конституція під загрозою", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування