Львiв готується до референдуму

Середа, 23 січня 2002, 15:53
22 сiчня мiський голова Львова Василь Куйбiда пiдписав розпорядження про утворення робочої групи для вивчення питань, пов'язаних iз пiдготовкою та проведенням у м. Львовi у день виборiв 31 березня 2002 року мiсцевого консультацiйного референдуму.

Керiвником групи призначено секретаря Львiвської мiськради Василя Бiлоуса, членами робочої групи - керуючого справами виконкому Iгоря Парасюка, завiдувача юрвiддiлу Львiвської мiської ради Петра Манюка, а також кiлькох депутатiв мiськради - голiв постiйних депутатських комiсiй та фракцiй Українського народного Руху i "Реформи та порядок".

Як нагадує прес-служба Львiвської мiської ради, з пропозицiєю провести референдум Василь Куйбiда виступив на сесiї Львiвської мiської ради 10 сiчня цього року, запропонувавши винести на розсуд львiв'ян три питання: про надання Львову спецiального статусу, про створення у Львовi вiльної економiчної зони, про затвердження статуту мiста Львова.

Проте, право першостi мiського голови на плебiсцит зараз оспорює депутат мiськради та директор Iнституту розвитку мiста Андрiй Садовий, який також заявив про необхiднiсть надання мiсту Лева спецiального статусу
i проведення з цього приводу дорадчого референдуму.

Свого часу Садовий вважався одним iз реальних претендентiв на посаду мiського голови i навiть намагався заручитися у цьому питаннi пiдтримкою Вiктора Ющенка. Тепер, коли "Наша Україна" офiцiйно визначилася на користь дiючого мера, на думку мiсцевих оглядачiв, саме експлуатуючи iдею пiдвищення статусу Львова, Садовий намагатиметься заручитися пiдтримкою мешканцiв мiста i здiйснити свою мрiю.

Його прихильники заявляють, що вже подали до мiськради заявку про створення двох iнiцiативних груп, проте, як твердять у мерiї, жодних документiв вiд Садового до мiськради не надходило. Конкуренцiя все-таки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування