Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз подав до суду на Вітренко

Середа, 23 січня 2002, 16:08
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз направив у середу до Печерського міського суду Києва позов про захист честі, гідності, ділової репутації і відшкодування морального збитку до редакції газети "Досвітні вогні", видавцем якої є Прогресивна соціалістична партія України.

Як повідомили у прес-службі Соцпартії, у позові Мороз вимагає зобов'язати редакцію газети опублікувати спростування викладених у статті лідера ПСПУ Наталії Вітренко "Змова проти України" (№49 за 2001 рік) відомостей про нього, які "не відповідають дійсності і принижують честь, гідність і ділову репутацію" лідера соціалістів.

Зокрема, Мороз вимагає спростувати опубліковані у статті звинувачення у тому, що він, ніби, "брав участь у розкручуванні" в 1996 році фінансової піраміди; у проведенні у цьому ж році грошової реформи; що у 1992 р. він, очолюючи більшість у Верховній Раді, "забезпечив у 1994 р. прихід до керівництва країною Кучми"; "просунув через Верховну Раду на посаду прем'єр-міністра Павла Лазаренка".

У статті Мороз також звинувачується у тому, що він, ніби, "заблокував" на сесії парламенту розгляд питання про грошову реформу; "протягнув через Верховну Раду включення прибутків від ОВДЗ до бюджету"; "виступив на захист Лазаренка" при розгляді у парламенті питання про позбавлення його депутатської недоторканості; що керована їм СПУ "влаштувала криваве побоїще 9 березня 2001 р." і т.д.

Як відшкодування морального збитку лідер СПУ просить суд стягнути з відповідачів на його користь: з редакції газети - 300 тис. гривень., з автора статті - Вітренко - 200 тис. гривень з покладанням всіх судових витрат на відповідачів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...