Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Ющенка опанували технологію Ржавського

Середа, 23 січня 2002, 19:09
Просто тупо. Примітивно. Провінційно. Кам'яний вік. Але дієво.

Всеукраїнська партія трудящих, створена і патронована придворним профспілковим лідером Олександром Стояном, висунула першим номером свого передвиборчого списку… Олександра Мороза. Не того Мороза, який є лідером соціалістів, а його "політичного двійника", голову київського районного осередку ВПТ.

В принципі, особливо пояснювати нічого не треба. Остаточний діагноз ставить п'ятий номер цього ж списку – Валерій Лапікура. Не пощастило тільки, що до 31 березня 2001 року не було зареєстровано якусь там Соціалістичну партію Україну (оновлену). Якщо б "свого" Мороза поставити туди – можна було б відірвати у СПУ не 1%, а, можливо, 1,5%.

Прикро від того, що цей проект кидає тінь на слова Віктора Андрійовича про моральність і прозорість, яку сповідує блок "Наша Україна". Адже Олександр Стоян – це дублер Ющенка, №2 його передвиборчого списку. Втілення лейбористської ідеології коаліції, як заявив екс-прем'єр.

Олександр Стоян входить до фракції "Солідарність". Формально він є безпартійним, але саме Стоян створив Всеукраїнську партію трудящих у 1997 році на базі Федерації профспілок України, яку він же і очолює. Більшістю обласних осередків ВПТ керують лідери місцевих профспілок. Стоян – це перший номер партії трудящих на виборах 1998 року. Стоян – "наш батько", зізнався в інтерв'ю УП перший заступник голови ВПТ Геннадій Бондаренко.

Стоянівський же Мороз - член Всеукраїнської партії трудящих з 1997 року. "Це результат діяльності людини, яка багаторічною працею заслужила висунення першим номером. У жодного члена партії з 241 делегата, які були присутні на з'їзді, не було сумніву щодо такого рішення".

Дивно, але у 1998 році цей світоч лейбористського руху і тезка лідера соціалістів не мав честі посідати у списку ВПТ не те що перше місце (бо першим же був Стоян), але й останнє, 87-ме.

"Це ваша справа думати, що обрання Мороза лідером списку партії є брудною технологією. Я нічого подібного не бачу. Ви не там шукаєте брудні технології. Я ж розумію, що вся преса піддана Морозу", - прокоментував Бондаренко УП підозру на невисоку чесність цієї ідеї.

До речі, сам Геннадій Бондаренко безуспішно балотувався на минулих парламентських виборах за 212 київським округом. Однак фокус не спрацював – переміг фаворит член ПРП Володимир Бондаренко. Одним словом, "клонування" поставлена у стоянівців на широку ногу.

Однак у ВПТ брудним технологом вважають самого лідера Соцпартії Мороза, який проголосив про злиття партії до СПУ. Перед виборами у рядах "трудящих" стався міні-розкол, було проведено два з'їзди. Один з них, на чолі з колишнім лідером партії Леонідом Вернигорою, ухвалив рішення саморозпустити партію і увійти до рядів Соцпартії (Вернигора отримав 19 місце в списку СПУ). Другий з'їзд переобрав лідера партії (ним став Мирослав Якібчук) і вирішив йти на вибори самостійно.

Соціаліст Мороз стверджує, що партія була ліквідована. Бондаренко це заперечує і говорить, що "жоден член не вийшов з партії". Достеменно розібратися, хто є правим, складно. Тим більше, що членство у ВПТ ще у грудні було нефіксованим (!). Принаймні, станом на 15 січня 2002 року Всеукраїнська партія трудящих значиться у реєстрі 127 діючих політичних партій, розміщеному на сайті Центрвиборчкому.

Повірити у те, що рішення поставити свого Мороза на чолі Всеукраїнської партії трудящих продиктовано виключно помстою соціалістам, мозок відмовляється. І навіть якщо це й так, то ВПТ вважає останнім бидлом власний народ - інтереси якого партія збирається захищати і який так безпардонно дурить.

У ВПТ може виявитися кілька спецзавдань Банкової. Крім відтягування голосів у Соцпартії "трудящі" можуть бути найняті для дискредитації Ющенка. Екс-прем'єр у чергове підставився, уклавши угоду з Всеукраїнською партією трудящих. "Ми підписали угоду з Віктором Ющенком про співпрацю. Ми йдемо разом на вибори, а в новому парламенті буде входити до однієї фракції", - пообіцяв в інтерв'ю УП Бондаренко. Чи, може, Ющенко в курсі моральності його партнерів?

Є у ВПТ і алібі. 19 місце у списку посідає Володимир Пилипович Кучма, директор навчально-просвітницького центру профспілок у Рівному. Ось звернуться журналісти до "гаранта" Конституції прокоментувати підставу під Мороза, а він візьме і скаже: "Та ви що, йоксєль-моксєль, це негарно. Вони ж і Кучму поставили, але ж що поробиш - проти закону не попреш".

P.S. УП протягом дня безуспішно намагалася зв'язатися з Олександром Стояном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харків
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: