Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

М`ясорубки не було

Четвер, 24 січня 2002, 00:22
"Excellent!" Цей англійський вигук "Відмінно" Тимошенко кілька разів повторила вголос під час ефіру з Медведчуком на радіо "Свобода". Вона думає, що перемогла. Медведчук емоцій не проявляв, хоча було видно, що він все ж нервував.

Майже годину найзапекліші вороги сиділи на відстані метру. Двічі потискали один одному руки. Секунд десять стояли пліч-о-пліч, позуючи фотографам. Усміхалися один одному. Домовилися зустрітися ще принаймні двічі – знову на "Свободі", а також, можливо, на "Інтері". Зовні поводилися дуже коректно.

Це було потім. Перед цим же - яскраво пропагандистська спроба Тимошенко витягнути Медведчука в телеефір, неконкретна відповідь Медведчука, розчарування Тимошенко у "мужику" і згода Медведчука на радіорандеву. В середу о восьмій вечора на "Свободі".

Тимошенко повернулася до Києва на радіоефір зі Львова. Літаком. Найпевніше, чартерним. Після розборки з Медведчуком вона збиралася знову відлетіти на Галичину. Ускочила до студії за кілька хвилин до початку ефіру.

Тимошенко була в чорному костюмі, Медведчук - в сорочці у клітинку і світлому піджаку. Лідер БЮТи прийшла з Турчиновим і прес-секретарем. Медведчук – просто з двома прес-секретарями. "Інтер" і "1+1" надіслали по дві телекамери.

З початком "Вечірньої свободи" Тимошенко час від часу підіймала жалісливе обличчя на студійний годинник. Вона відразу ж перервала ведучу, яка вирішила розповісти слухачам про гороскоп лідера БЮТи. По-перше, кому подобається, коли тебе називають "пацюком" (Тимошенко народилася у рік Пацюка). По-друге, в її плани не входило транжирити ТАКИЙ ефір на пусті розмови. Весь сценарій програми, підготований "Свободою", було зламано.

Об'єктивного враження від цього радіодіалогу не може бути в принципі. Суб'єктивне у тих, хто чув, склалося під час ефіру. Хто не чув, можуть подумати над розшифровкою.

У автора ж цих рядків, який, крім того, ще й мав честь бачити означене дійство живцем, є свій висновок. Це була перемога Тимошенко, але не безперечна. Як у 1986 році у чвертьфіналі чемпіонату світу з футболу. Аргентина зробила Англію 2:1. Один з голів Марадона забив рукою…

Так само і Тимошенко. Вона не "переговорила" Медведчука. Вона перемогла його природною поведінкою: усмішками, інтимним зізнанням ("Вікторе Володимировичу, я вас майже люблю"), пропозицією випити води, популістськими пасажами про "пусті холодильники" і… підготовкою.

Вона йшла на ефір не з пустими руками, вона збиралася нападати. Перед собою Тимошенко тримала покреслену роздруківку Земельного кодексу, який і став головним тузом, яким вона хотіла побити Медведчука. У есдека ж був пустий білий аркуш. Тимошенко писала звичайним олівцем. Медведчук – своєю золотою ручкою.

Однак ці деталі не передаються через радіоприймач. Одним словом, якби країна дебати не чула, а бачила, у визначенні фаворитa сумнівів не було б. Перемогу було б здобуто на емоційному рівні. Крім того, чоловік приречений програти жінці.

Саме тому Тимошенко постійно, особливо на прес-конференції після ефіру, домагалася від Медведчука обіцянки провести теледебати на "Інтері". Отримавши гарантії, у разі їх невиконання лідер БЮТи могла б звинуватити есдеків у недотриманні слова. Що в принципі є неможливим для людей складу Медведчука.

Він сказав "так", але останнє слово залишив за господарями каналу. Ці дебати йому не потрібні, але, найпевніше, тепер він змушений буде погодитися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...