Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через санкції США Україна може втратити 40 тисяч робочих місць

Четвер, 24 січня 2002, 11:18
Сполучені Штати накладають 75-мільйонні санкції на Україну через її неспроможність покінчити з розквітом піратського виробництва музичних компакт дисків. Санкції набрали чинності, незважаючи на те, що минулого тижня українські законодавці ухвалили закон щодо проблеми піратства. Санкції США проти України передбачають 100-відсоткове мито на метали, діаманти, певні категорії українського взуття, та інші товари, повідомляє Українська служба Бі-бі-сі

Аналітики вважають, що проблема піратства також шкодить українській кампанії вступу до Світової організації торгівлі. Прем'єр-міністр Анатолій Кінах заявив, що уряд робитиме більше з приводу закону про авторські права, але дав чітко зрозуміти, що до подальших дій можна вдатися тільки після парламентських виборів 31 березня.

Кінах зазначив, що офіційні особи продовжуватимуть переговори зі Сполученими Штатами, намагаючись розв'язати цю проблему, але додав, що уряд має намір захищати домашнього виробника.

"Ми є незалежна держава і ми маємо вдосконалювати механізми захисту наших національних пріоритетів", сказав Кінах.

Українська спілка промисловців та підприємців прогнозує, що внаслідок запровадження Сполученими Штатами Америки економічних санкцій проти України буде втрачено 40 тисяч робочих місць, повідомляє Deutsche Welle.

Директор департаменту з питань економічної політики УСПП Олександр Яворський у цьому зв'язку підкреслив: "Тут американці переслідують не тільки захист інтелектуальної власності, вони відкрито лобіюють інтереси власних виробників. Ситуація двояка".

За іншої нагоди пан Кінах заявив, що Україна заборонить імпорт американських м'ясних продуктів від 15 лютого. Кінах стверджує, що це зроблено на вимогу санітарних служб і до американських санкцій відношення не має.

Президент Леонід Кучма різко скритикував Сполучені Штати, заявивши, що вони не є добрим партнером для України і ставлять нечесні вимоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...