Мельниченко готовий до прес-конференції в Польщі

Четвер, 24 січня 2002, 18:35
На початку лютого колишній майор держохорони Микола Мельниченко, що планує взяти участь у парламентських виборах за списком Соцпартії України, проведе зустріч з українськими журналістами в Польщі.

Як повідомив у четвер у Дніпропетровську голова прес-служби СПУ Юрій Луценко , поїздка журналістів до Польщі і прес-конференції будуть організовані за сприяння СПУ. Раніше прес-конференція планувалася на початок березня.

Луценко також зазначив, що Мельниченко упевнений у тому, що його номер в партійному списку партії прохідний (№15), що в Україні його пам'ятають, і йому є, що розказати українським журналістам.

До України майор приїде в кінці березня, хоч не виключає імовірності свого негайного арешту, сказав Луценко. Сім'я Мельниченко весь цей час, за порадою лідера Соцпартії Олександра Мороза, буде залишатися в США.

Раніше голова Центрвиборчкому Михайло Рябець заявив, що у Соцпартії будуть проблеми з реєстрацією кандидатом в депутати Мельниченка, оскільки той знаходиться в США, де отримав політичний притулок. Соцпартія вважає, що у випадку із Мельниченком потрібно враховувати пункт 2 статті 8 закону про вибори, згідно з яким мешкання в Україні означає також і "знаходження громадян України за її межами відповідно до діючих міжнародних договорів України".

Мельниченко планує стати депутатом, щоб, користуючись депутатською недоторканістю, добитися суду в Україні над Кучмою та іншими винними в смерті Гонгадзе. У четвер прокуратура пообіцяла арештувати Мельниченко як тільки він приїде в Україну.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News