В п`ятницю буде зрозуміло, що чекає на Кучму, Литвина та Кравченка

Четвер, 24 січня 2002, 21:32
Печерський районний суд Києва оповістить рішення по скарзі Леси Гонгадзе в п'ятницю вранці. Мати Георгія Гонгадзе намагалася оскаржити постанову Генеральної прокуратури України про відмову притягнути до карної відповідальності президента Кучму, главу його адміністрації Володимира Литвина і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка "за вбивство її сина".

У четвер відбулося коротке засідання суду, де захисник Гонгадзе Анатолій Комаров виклав скаргу своєї підзахісної і попросив суд зобов'язати Генпрокуратуру належним чином провести розслідування щодо Кучми, Литвина і Кравченка.

9 вересня минулого року Гонгадзе звернулася до Генпрокуратури із заявою про порушення карної справи у відношенні Кучми, Литвина і Кравченка, посилаючись на опубліковані плівки майора держохорони Миколи Мельниченко.

Однак, Генпрокуратура відмовила у розгляді заяви, посилаючись на свою постанову від 3 січня, тобто постанову піврічної давини. У цій постанові говорилося, що під час перевірки оприлюднених Мельниченком даних і після допиту президента, глави його адміністрації і міністра внутрішніх справ, "їх причетність до вбивства Гонгадзе не знайшла свого підтвердження".

Виходячи з цього, слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Олег Василенко виніс постанову про відмову в порушенні карної справи проти Кучми, Литвина і Кравченка "за відсутністю складу злочину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування