Слухання по справі Тимошенко перенесли через її відрядження

П'ятниця, 25 січня 2002, 10:08
Київський міський апеляційний суд оголосив до 29 січня перерву у слуханні подання Генеральної прокуратури України про скасування рішення Печерського місцевого суду, що заборонило , будь-які дії правоохоронних органів стосовно лідера виборчого блоку Юлії Тимошенко.

Перерва була оголошена у зв'язку з тим, що з таким зверненням до суду звернулася Тимошенко, яка надіслала телеграму, в якій пояснює свою неявку до суду і прохання про перенесення засідання тим, що у цей час знаходиться у відрядженні. Вона також висловила намір взяти особисту участь в слуханні справи.

Адвокат Тимошенко Віктор Швець підтримав прохання, заявивши відповідне клопотання.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура України звернулася до Апеляційного міського суду Києва з поданням про скасування рішення Печерського місцевого суду столиці, яке було прийняте ще 28 листопада минулого року. Цим рішенням суд зобов'язав Генпрокуратуру заборонити дію постанов Генпрокуратури від 12 лютого 2001 року стосовно Тимошенко про залучення її як обвинувачену і постанови про обрання їй запобіжного заходу.

Також забороняється проведення будь-яких процесуальних дій стосовно Тимошенко, передбачених Карно-процесуальним кодексом України, які обмежують статус народного депутата України.

У цей час Тимошенко, як лідер передвиборчого блоку "Блок Юлії Тимошенко", проводить поїздку по регіонам України.

Інтерфакс-Україна

NB Про всі подробиці ефіру Тимошенко та Медведчука, про те, як Тимошенко агітувала офіцерів, а хлопці Ахметова - за "Єду", кого Ющенко веде на своєму імені до парламенту, а також списки фаворитів - про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування