Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знову - Вірменія, вперше - Іспанія

П'ятниця, 25 січня 2002, 14:02
Вже вчетверте поспіль національна збірна України в відбіркових турнірах до чемпіонатів світу та Європи гратиме в одній групі з командою Вірменії. Також суперниками українців у відбірі на Євро-2004 стали команди Іспанії, Греції та Пінічної Ірландії. Саме так вирішило жеребкування, яке сьогодні відбулося в Португалії і, яке проводив знаменитий португалець Ейсебіо.

Варто відзначити дещо про настирливу Вірменію, яка постійно "переслідує" українців. Жодного разу збірна України не вийшла до фіналів найпрестижніших світових форумів, граючи в одній групі з командою Вірменії. Для нас вірменці, як "чорна кішка". Правда, і без сусідства вірменців у групі, збірна України не пробилася на ЧЄ-1996 року, але це був перший офіційний відбірковий цикл збірної України, та й це вже зовсім інша історія.

Але знову про вірменів. Так, лише в минулому відбірковому циклі українська команда зуміла набрати максимум очок в матчах з вірменами. В попередніх же кваліфікаційних турнірах футболісти з Кавказу постійно відбирали у збірної України очки, яких завжди не вистачало на фініші.

Що стосується Вірменії, то це лише дослідження минулих відбіркових циклів, і при вдалій грі їх можна виправити. А ось те, що підопічним Леоніда Буряка доведеться змагатися за перше місце з командою Іспанії та Греції – це вже не надто приємний факт. До того ж, ні з Грецією, ні з Іспанією збірна України в офіційних матчах жодного разу не зустрічалася.

Ще одним старим суперником українців стала команда Північної Ірландії, з якою команда України зустрічалася у відбірковому турнірі до ЧС-1998 року. Тоді українці одержали дві перемоги: вдома з рахунком 2:1 та на виїзді 1:0.

Стосовно групи в цілому, то і як у відбірковому турнірі до ЧС-2002 року, збірна України потрапила до групи, де немає явного аутсайдера, проте є явний фаворит - команда Іспанії.

Пощастило українцям чи ні? Скоріше так, ніж ні. Хоча після останніх жеребкувань, мабуть, вже ніхто і не чекав, що до збірної України в групу можуть потрапити Сан-Маріно, Естонія, Словаччина та Ірландія, а дуже б хотілося...

Тим більше, що присутність в нашій групі іспанців, знову чомусь нагадує лише про друге місце, а це знову плей-офф - в кращому випадку. А вчетверте пережити лотерею, яка складається з двох матчів і називається плей-офф, буде ой як тяжко.

Суперники ж українців на попередньому етапі Євро-2004 в минулому відбірковому циклі виступали по різному. Іспанці впевнено вийшли до фінальної частини чемпіонат світу в Кореї та Японії. А ось футболісти Північної Ірландії, Греції та Вірменії були в своїх підгрупах міцними середнячками.

Цього разу знову при жеребкуванні пощастило росіянам, хоча це як сказати. Підопічні Романцева потрапили до групи 10 разом з командами Албанії, Грузії, Швейцарії та Ірландії. І в цій групі також немає явного лідера , хоча є дві команди учасники майбутнього світового форуму: росіяни та ірландці.

Варто додати, що в рейтингу європейських збірних Україна при жеребкуванні була посіяна під 19-м номером. Відбіркові матчі до ЧЄ-2004 року, який пройде в Португалії, розпочнуться восени цього року.

Відзначимо, що головний тренер збірної України Леонід Буряк, після жеребкування пообіцяв назвати своїх помічників в національній команді, а також список з 50-ти кандидатів до збірної.

Група 6

Іспанія

Україна

Греція

Вірменія

Північна Ірландія

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування