Буряк, Суркіс та Шищенко про жеребкування

П'ятниця, 25 січня 2002, 16:46
Результат жеребкування чемпіонату Європи-2004 року викликав майже однакову реакцію і у керівників, і у тренерів національної збірної України. Проте, лише півзахисник збірної України Сергій Шищенко відверто визнав, що фаворити іспанці. Головний же тренер збірної України Леонід Буряк зауважив наступне:

"Наша група - одна найрівніших за складом учасників, де немає явно слабких суперників. Три команди, на мій погляд, є претендентами на перше місце - Іспанія, Україна і Греція. Рівень іспанського футбола не має потреби його коментувати, з приходом німця Рехагеля прогресують і греки.

Добре пам'ятається про непрості матчі п'ятирічної давності з командою Північної Ірландії, а що стосується вірмен,які переслідують нас в кожному циклі, напевно, це найнезручніші опоненти, хоч в більшості випадків ми і виграємо. Можу сказати одне - з всіма треба грати і намагатися перемагати. Зараз домовимося з представниками країн нашої групи про час і місце зустрічі, де відбудеться обговорення календаря турніру," - відзначив Леонід Буряк.

Президент ФФУ Григорій Суркіс як завжди оптимістично відзначив, що не віддає переваги жодній команді. І традиційно для своїх промов додав, що потрібно виходити прямо з групи до фіналу Євро-2002, тобто посісти перше місце.

"Мабуть, вже під час наступного жеребкування світової чи європейської першості збірні України та Вірменії УЄФА і ФІФА повинні одразу ж ставити в одну групу (сміється). Уже вчетверте ця збірна супроводжує нас у відбіркових турнірах. Щодо збірних Північної Ірландії, Греції та Іспанії, то кожен з вас, хто слідкує за розвитком світового футболу, розуміє, що іспанці - одні з грандів Європи. Однак на клубному рівні українці останнім часом грають з ними успішно. Зокрема, динамівці Києва обігрували знамениту "Барселону" не лише вдома, а і в гостях. Це налаштовує нас на оптимістичний лад.

Крім того, не вважаю грецьку команду аутсайдером. Швидше за все, вона також фаворит шостої групи. Це надскладний для нас суперник. Всі пам'ятають її потужну гру проти англійців під час відбіркового турніру чемпіонату-2002. Хоч північно-ірландці - рейтингові середнячки, але їх також не треба скидати з рахунку.

Вважаю, що в нас достатньо рівна група. Нині я не віддаю переваги жодній команді. Все розпочнеться на початку вересня 2002 року. З перших стартових матчів треба набирати очки. Наша стратегія - максимальний здобуток перемог в обох матчах з вірменами та північно-ірландцями. Щодо греків та іспанців, то їх треба обов'язково обігрувати вдома і принаймні не програвати на виїзді. І тоді ми виконаємо завдання, яке стоїть перед національною дружиною України. Інакше не може й бути. Ми повинні потрапити прямо з групи до фінальної частини чемпіонату Європи-2004," - зауважив Суркіс.


Півзахисник донецького "Металурга" Сергій Шищенко відразу після жеребкування не став говорити про шанси збірної України на перемогу в групі 6:

"Група хороша. Солідна. Бойова. Не з когорти слабких. Стовідсотковий фаворит, але не обов'язково переможець - Іспанія. Вірменів постараємось зробити фартовим для себе співучасником. Як би не було, з усіма зіграв би із задоволенням. Щодо наших шансів, то, відверто кажучи, говорити про них складно. Є час для підготовки. Його необхідно використати якомога ефективніше. Товариські матчі не будуть у жодному разі зайвими. Сподіваюся, з новим тренером ми досягнемо мети"


За інформацією "Українського футбол"& Dailyfootball

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...