Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗНАЛА, ДЕ МЕЛЬНИЧЕНКО БУВ ПІСЛЯ ВТЕЧІ. ОДНАК ІНТЕРПОЛ ВІДМОВИВСЯ ЙОГО ВИДАТИ

Субота, 26 січня 2002, 15:14
Генпрокуратура України не має правових важелів затримати колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка в період його перебування в Польщі. Як пояснив колізію в інтерв'ю журналістам заступник генпрокурора України Олексій Баганець, ще на початку розслідування в період, коли Мельниченко покинув територію України і перебував у Польщі, українська сторона "звернулася до відповідних установ Польщі з проханням затримати і видати Мельниченка. Але польське бюро Інтерполу надало відповідь, що головне представництво у Ліоні прийняло рішення не вживати ніяких заходів до розшуку Мельниченка, мотивуючи тим, що він переслідується за політичними мотивами". Тому організації Інтерполу за кордоном, в тому числі й польське бюро, "нам відмовили в наданні допомоги".

Отже, щодо намірів Мельниченка дати прес-конференції у Польщі Баганець констатував: "Ми не маємо правових важелів, для того, щоб йому перешкодити чи затримати його на території Польщі".

Заступник генпрокурора ще раз нагадав, що розшук Мельниченка, оголошений в 2001 році, продовжується Службою безпеки України та Міністерством внутрішніх справ України. "І якщо Мельниченко з'явиться на території України, він буде затриманий, як особа, відносно якої порушено кримінальну справу та винесено постанову про притягнення як обвинуваченого", - наголосив Баганець.

На початку лютого колишній майор держохорони Микола Мельниченко проведе у Польщі ряд прес-конференцій для українських журналістів.

Як сказав у Дніпропетровську керівник прес-служби Соціалістичної партії України Юрій Луценко, поїздка журналістів до Польщі і прес-конференції будуть організовані за сприяння СПУ. Раніше проведення прес-конференцій планувалось на початок березня.

За словами Луценка, Мельниченко упевнений у тому, що його номер в партійному списку Соцпартії є прохідним (№15). До України майор приїде наприкінці березня, хоч не виключається імовірність його арешту, сказав Луценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування