Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коли сталася аварія, Литвин опинився у снігу. Він втратив свідомість і згадав про СБУ

Субота, 26 січня 2002, 15:46
Главі адміністрації президента України, лідеру блоку "За єдину Україну!" Володимиру Литвину видається дивним той збіг обставин, що зіткнення його автомобіля з "Жигулями" 29 грудня минулого року сталося на трасі саме перед виїздом президента України. За його словами, "коли ми виїжджали, вже подали машину президента України, а в таких випадках трасу перекривають. Попутного транспорту не було, бо збирався виїжджати президент. Перекривали трасу до тієї точки, до якої доїжджає президент".

У суботу в Житомирі на прес-конференції Литвин розповів про деталі дорожньо-транспортної пригоди.

За його словами, 29 грудня вранці він був у себе на службовій дачі і збирався їхати у відпустку в Івано-Франківськ, де вже перебували його дружина і син. Він виїхав о 5-й годині ранку, щоб побувати о 10.00 на традиційному молебні на Володимирській гірці у Києві, а після того поїхати в аеропорт.

"Ми не поспішали - літак стояв на 11-ту годину. Я сидів у джипі позаду, в машині були водій і охоронці. Машина йде зустрічною, коли не доїжджаючи метрів сім, вона звертає і прямо йде нам в лоб", - сказав Литвин. За його словами, охоронець "почав кричати "напад". Все трапилось миттєво".

Литвин додав, що його витягли з машини, оскільки він втратив свідомість, "закинули у сніг, бо почали кричати, що машина вибухне". Він наголосив, що коли його "привели до тями, одразу ж запитав, чи живий той водій. Відповіли, що він живий". Після цього Литвину "зупинили кров і відвезли до Феофанії".

Як сказав глава адміністрації Президента, він "перебував у стресовому стані, хотів все ж таки летіти, але лікарі заборонили через черепно-мозкову травму".

Як заявив Литвин, він бачив, як відбуваються тренування Антитерористичного центру Служби безпеки України і як блокують машину, яку треба захопити, і це ДТП йому "цей блок [тренування] нагадала", але він вважає це "просто збігом обставин". Водночас, за його словами, "буде ще раз зроблено ряд експертиз".

На думку Литвина, "єдиним поясненням може бути, що водій заснув, але й тоді машина повинна була б піти вправо. І занести машину не могло, бо траса, по якій їде президент, завжди розчищена". Він сказав, що "далекий від того, що це був напад на мене".

"Чисто по-людськи" його "ображає, що з цього [загибелі пенсіонера-водія "Жигулів", з якими зіткнувся автомобіль Литвина] намагаються робити політику і заплямувати моє ім'я: Інтернет забитий повідомленнями, що Литвин убив літню людину".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...