ЦВК легалізував БЮТі. Хмара поки розбирається з судимістю

Субота, 26 січня 2002, 16:22
Центральна виборча комісія України в суботу зареєструвала партійний список кандидатів в народні депутати "Виборчого блоку Юлії Тимошенко".

Як повідомив член ЦВК Ренольд Давидов, на міжпартійному з'їзду блоку, в який увійшли партії "Батьківщина", Українська народна партія "Собор", Українська республіканська партія і Українська соціал-демократична партія, був затверджений список з 223 кандидатур. Однак, пізніше не дали злагоди балотуватися за партійним списком блоку або відкликали свої заяви 27 осіб.

Всього ЦВК зареєстрував 170 кандидатів за партійним списку БЮТ, відмовив через неправильно оформлені документи 26. Зокрема, не зареєстровані Степан Хмара, який йшов під 10-м номером, а також Олег Юхновський (№19) в зв'язку тим, що в їх автобіографіях не було відомостей про наявність або відсутність судимості.

У першій п'ятірці списку - лідер блоку Юлія Тімошенко, лідер партії "Собор" Анатолій Матвієнко, народний депутат Григорій Омельченко, лідер Української соціал-демократичної партії Василь Онопенко і лідер Української республіканської партії Левко Лукьяненко.

У суботу ЦВК планує зареєструвати партійні списки "Виборчого блоку Наталії Вітренко" і Соцпартії. У порядок денний також внесене питання про відмову в реєстрації партійного списку Української Національної Асамблеї.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування