Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК НЕ ЗАРЕЄСТРУВАЛА МЕЛЬНИЧЕНКА КАНДИДАТОМ У ДЕПУТАТИ

Субота, 26 січня 2002, 16:32
Центральна виборча комісія України у суботу частково зареєструвала партійний список кандидатів у народні депутати від Соціалістичної партії.

У той же час, ЦВК відмовив в реєстрації колишньому майору держохорони Миколі Мельниченку - одному з головних фігурантів так званого "касетного скандалу", який вибухнув в Україні після зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Мельниченко йшов у списку СПУ під 15-м номером. У списку СПУ 225 кандидатів за багатомандатним загальнодержавним виборчим округом на виборах до Верховної Ради.

Раніше голова Центрвиборчкому Михайло Рябець заявив, що у Соцпартії будуть проблеми з реєстрацією кандидатом у депутати Мельниченка, оскільки той проживає у США, де йому надали політичного притулоку. Крім того, Генеральна прокуратура України збирається затримати екс-майора відразу після його повернення до країни або після закінчення терміну дії депутатського мандата, якщо він буде обраний.

Соцпартія звинуватила Рябця в упередженості з питання реєстрації Мельниченка, а Генпрокуратуру - у безпідставності заяв з приводу його арешту. Тим часом, у Польщі планується прес-конференція Мельниченка з українськими журналістами.

За даними СПУ, в Україну опальний майор прибуде у кінці березня, незважаючи на небезпеку свого негайного арешту. Сім'я Мельниченка весь цей час, за порадою лідера Соцпартії Олександра Мороза, буде залишатися у США.

Мельниченко, який зараз знаходиться за кордоном, ніби вів записи розмов у кабінеті президента України Леоніда Кучми. Плівки вперше оприлюднив лідер Соцпартії Олександр Мороз. Згодом ряд політичних діячів були звинувачені у причетності до зникнення Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування