Микола Вересень не змінив прізвище. І не пройшов реєстрацію кандидатом в депутати

Неділя, 27 січня 2002, 15:55
Центральна виборча комісія України в неділю зареєструвала список кандидатів за багатомандатним загальнодержавним округом виборчого блоку "Команда Озимого Покоління".

З 101 кандидата, висуненого з'їздом за списком, зареєстровані 68. Відмовлено в реєстрації 30-ти через невідповідність в оформленні документів. Ще 3 відкликали свої кандидатури за власним бажанням.

Як повідомив член ЦВК Олександр Гашицький, Миколі Ситнику (відомий журналіст Микола Вересень), який в списку посідає 3 місце, відмовлено в реєстрації, оскільки вказані його прізвище, ім'я і по-батькові не відповідають даним паспорта. Крім того, в його автобіографії немає даних про трудову діяльність, посаду і місце роботи в 1977-1980 і 1983 роках.

Коментуючи таке рішення в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, Вересень зазначив, що "у всьому світі, починаючи від Європи і закінчуючи Росією, питання наявності псевдоніма на виборах відрегульовано". "В Україні воно законодавчо не врегульоване, тому я виходив з римського підходу, що дозволене все, що не заборонено. Але ЦВК визначило інакше, і це їх право - ухвалювати таке рішення. Якщо є можливість знайти вихід з ситуації, я готовий використати будь-яку - від полюбовного до третейського рішення", - сказав він.

Зі слів Вересня, вказуючи в списку ПІБ і псевдонім, він керувався наступною логікою: "Як син свого батька і приватна особа, я, звичайно ж, Ситник, і ніколи не відмовлявся від свого справжнього прізвища. Але як людина публічна, що пов'язано з моєю роботою, мене знають як Вересня, і участь в парламентських виборах - це не приватне, а публічне дійство, тому мені здавалося закономірним використати свій псевдонім в документах поряд зі своїм прізвищем".

Представники блоку "КОП" в Центрвиборчкомі повідомили кореспонденту агентства, що подадуть повторно на реєстрацію виправлені документи всіх 30 кандидатів, в тому числі - і Вересня. За їх словами, з'їзд затвердив у партсписку Ситника, вказавши в дужках його псевдонім, однак, законодавство не передбачає наявності псевдоніма.

Інтерфакс-Україна-Вибори


NB Про всі подробиці ефіру Тимошенко та Медведчука, про те, як Тимошенко агітувала офіцерів, а хлопці Ахметова - за "Єду", кого Ющенко веде на своєму імені до парламенту, а також списки фаворитів - про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002




"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...