"Динамо" вчетверте перемагає на Кубку Співдружності у Москві

Неділя, 27 січня 2002, 16:53
Спартак (Москва, Росія) - "Динамо" (Київ, Україна) - 3:4
Голи: Цихмейструк 4, Хацкевич 7, Данишевський 45, Пеєв 45, Белькевич 63, Ідахор 85, Сичєв 86

Склад "Динамо": Рева, Головко, Ващук, Несмачний, Боднар, Пеєв (Кардаш), Гусін, Хацкевич, Косовський (Гіоане), Белькевич, Ідахор (Шацьких)
Склад "Спартака": Левицький, Ковтун, Стрельцов, Кебе, Парфьонов, Титов, Баранов, Павленко, Данишевський, Цихмейструк, Бечасчаних

Київське "Динамо" в безкомпромісному та багатому на голи фіналі "Кубка Співдружності" з рахунком 4:3 обіграло московський "Спартак". Відзначимо, що найціннішим футболістом в складі "Динамо" став Велентин Белькевич який забив третій м'яч та зробив дві гольові передачі.

Стосовно самої гри, то територіальною перевагою володіли динамівці, принаймні до 85-ї хвилини коли переможний м'яч забив Ідахор. Попри все вже з стартового складу "Динамо" стало зрозуміло, що чемпіони України налаштовані на перемогу, і саме завдяки півзахисту української команди який відіграв чудово, в більшу чергу й була досягнена перемога. Хоча перший гол забили й спартаківці. Так вже на 4-ій хвилині, опозиційний до ФФУ, екс-кандидат до збірної України Едуард Цихмейструк чудовим ударом з метрів 20-ти вивів "червоно-білих" вперед. Правда вже через три хвилини Після подачі кутового Белькевичем – Хацкевич участь якого в матчі була питанням, ударом головою зрівняв рахунок.

В першому таймі, команди відзначилися ще двома забитими голами. Спочатку Данішевський після прострілу Титова ударом головою вивів "Спартак" вперед, а вже через хвилину чергова передача Белькевича знайшла голову Пеєва, від якої м'яч влучив в штангу а від неї в ворота Левицького. Друга 45-хвилинку "Динамо" розпочало з атак, і нагоди відзначити мали Белькевич та Ідахор, а також Ващук.

Проте гол динамівці створили лише на 63-ій хвилині. Так Ідахор пішов в прорив, але був зупинений двома захисниками "Спартака" які в напівлежачому стані боролися за м'яч з нападаючим "Динамо", проте Ідахор кінчиком буц віддав передачу Белькевичу, і білорус з одинадцятиметрової позначки, влучним ударом в кут виводить "Динамо" вперед - 3:2. Варто відзначити і про інцидент який виник після того Левицький допоміг Ідахору "поцілуватися" з рекламними щитами, але в цей момент на допомогу нігерійцю пішов Гіоане який відштовхнув голкіпера збірної України цим вчинивши деяку штовханину, проте емоції які почали накопичуватися заспокоїли два українці в складах обох команд -Ващук та Парфьонов. Після ж голу Ідахора на 85-ій хвилині гри, коли Лаккі після передачі Несмачного залишалося лише перевести м'яч в ворота ініціативою заволодів "Спартак". І один гол на 86-ій хвилині росіяни відіграли після чудового удару з метрів 16 Сичева, але на більше чемпіонів Росії не вистачило. "Динамо" в принциповому матчі отримало перемогу з рахунком 4:3.

На після матчевій прес-конференції тренер "Динамо" Анатолій Дем'яненко який заміняв захворілого Лобановського зауважив, що задоволений тим що команда все таки виграла. І на його думку цей матч повинен був сподобатися глядачам через його видовищність. Також варто додати, що перед початком фінального матчу зіграли товариську гру і ветерани "Динамо" та "Спартака" яка закінчилася внічию 2:2. Примітно що два голи на рахунку тренера "Динамо" Олексія Михайличенка.

Відзначимо, що "Динамо" вже вчетверте виграло турнір Кубка Співдружності, і ця перемога буде як подарунок до дня народження найкориснішого футболіста "Динамо" Валентина Белькевича якому в неділю 27 січня виповнилося 29 років. Стосовно футболістів "Динамо" то як на середину міжсезоння всі вони виглядали доволі таки непогано. Особливо потрібно відзначити непогану гру Косовського який після тривалого "перепочинку" знову здається набирає форму. Кращим же воротарем турніру визнано Віталія Реву, а кращим нападаючим Володимира Безчасних.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...