ЦВК покищо прийняла документи у 24 партій і блоків

Понеділок, 28 січня 2002, 11:14
Центральна виборча комісія України в неділі зареєструвала ще 4 списки кандидатів по багатомандатному загальнодержавному округу - виборчих блоків "За єдину Україну!", "Команда Озимого Покоління", Комуністичної партії робітників і селян та Партії зелених.

Таким чином, до вечора неділі зареєстровані списки 11 партій і блоків.

З 225 фігурантів списку блоку "За єдину Україну!" зареєстровані 203. Через невідповідність в оформленні документів відмовлено в реєстрації 15-ти. Ще 7 відкликали свої кандидатури за власним бажанням.

Як повідомив член ЦВК Віктор Алсуфьев, серед тих, кому ЦВК відмовив у реєстрації, олімпійський чемпіон Сергій Бубка. Центрвиборчком відмовив в реєстрації його кандидатом в депутати, оскільки в його документах на реєстрацію вказано три адреси його мешкання.

З 101 кандидатів блоку "Команда Озимого Покоління", висунених з'їздом за списком, зареєстровані 68. Відмовлено в реєстрації 30-ти через невідповідність в оформленні документів. Ще 3 відкликали свої кандидатури за власним бажанням.

Як повідомив член ЦВК Олександр Гашицький, Миколі Ситнику (відомий журналіст Микола Вересень), який в списку посідає 3 місце, відмовлено в реєстрації, оскільки вказані його прізвище, ім'я і по батькові не відповідають даним паспорта. Крім того, в його автобіографії немає даних про трудову діяльність, посаду і місце роботи в 1977-1980 і 1983 роках.


З 225 представлених в списку Партії зелених України претендентів зареєстровані 204. Через невідповідність в оформленні документів відмовлено в реєстрації 21 претенденту.

З 91 претендента, затверджених з'їздом Комуністичної партії робітників і селян, зареєстровані 84. Через невідповідність в оформленні документів відмовлено в реєстрації семи.

Як повідомлялося, термін подачі документів для реєстрації партійних списків партіями і виборчими блоками закінчується 29 січня.

Всього ЦВК прийняла документи у 24 партій і блоків з 42 партій і блоків, які провели з'їзди і затвердили партійні списки.

Зокрема, в суботу ЦВК зареєструвала списки блоків Юлії Тимошенко, Наталії Вітренко, Соціалістичної партії України, відмовила в реєстрації партійного списку Української Національної Асамблеї. Припинений розгляд документів блоку партій "Райдуга" і Зелені екологи". У списку блоку СПУ відмовлено в реєстрації номеру 15 - колишньому офіцеру держохорони Миколі Мельниченку.

Раніше були зареєстровані списки Комуністичної партії України, "Російського блоку", Народної партії вкладників і соціального захисту, Комуністичної партії України (оновленої).

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News