Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долю Мельниченка буде вирішувати Верховний суд?

Понеділок, 28 січня 2002, 13:49
Соціалістична партія України має намір звернутися до Верховного суду України через відмову Центральної Виборчої комісії зареєструвати кандидатом у депутати по багатомандатному виборчому округу від СПУ колишнього майора держохорони Миколу Мельниченка.

Така заява Соцпартії була оприлюднена на прес-конференції Олександра Мороза, яка відбулася у понеділок у Києві.

Серед причин відмови соціалісти називають те, що "влада панічно боїться повернення Мельниченка до України і його викривальних виступів, оскільки майор володіє неспростовними доказами причетності вищих посадовців до найтяжчих злочинів".

Крім того, у заяві зазначено, що ЦВК не надала жодної аргументованої відповіді, чому на Миколу Мельниченка не поширюється дія 13 та 14 статей Декларації прав людини, за якими кожна людина має права вільно в'їжджати та виїжджати зі своє країни, шукати притулку будь-де.

Як зазначають соціалісти, вони були готові до такого рішення ЦВК, тому готують позов до Верховного суду України. За розрахунками юристів, що консультують СПУ, відповідне рішення має з'явитися вже на початку лютого.

Олександр Мороз назвав формулювання відмови ЦВК "некоректним", адже "за стандартними правилами і керуючись нічим іншим, ніж нормами закону, Мельниченко заповнив всі документи, в тому числі ті, що стосуються місця проживання".

Крім того, прес-секретар Соцпартії Юрій Луценко зазначив, що ЦВК, відмовляючись реєструвати Мельниченка, виконує замовлення влади. Адже Мельниченко може подати правдиві дані про фальсифікацію ЦВК голосів під час минулих президентських виборів у 1999 році та під час референдуму у квітні 2000 року.

Він також додав, що це "політичне замовлення адміністрації президента, яка побоюється такого свідка, який має на руках докази злочинних діянь представників вищої влади". Йдеться про справу Гонгадзе, широкомасштабну корупцію, захоплення влади після виборів'99.

Луценко назвав рішення ЦВК виключно політичним, адже Центрвиборчком не надіслав запиту , щоб отримати додаткові документи з тих питаннях, які виникають у ЦВК щодо Мельниченка – про його місце проживання, статус політичного біженця тощо.

www.pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування