Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна неправильно розуміє поняття "торгівельні санкції" - посол США

Понеділок, 28 січня 2002, 13:59
Питання про введення Сполученими Штатами Америки (США) ряду торгівельних санкцій стосовно України невірно зрозуміли і подають з невірними акцентами в українських засобах масової інформації, заявив посол США в Україні Карлос Паскуаль журналістам у понеділок у Києві.

"Навіть кращі друзі мають іноді сперечаються у питаннях, що стосуються торгівлі", - сказав посол, нагадавши про постійні торгові спори США й Європейського Союзу.
З його слів, "деякі торгові проблеми", які що виникли між Києвом і Вашингтоном, торкаються дуже невеликої частини загальних економічних відносин двох країн.

Паскуаль зазначив, що перший візит до Київа у понеділок головного радника держсекретаря США з питань дипломатії в енергетичній галузі Каспійського регіону Стівена Манна є підтвердженням тому, що США приділяє велике значення стратегічним глобальним питанням співпраці з Україною.

"Ми хочемо співробітничати для того, щоб Україна мала економічний успіх, диверсифікацію економіки і саме тому ми працюємо тут разом", - підкреслив посол.

Як раніше повідомлялося, 23 січня США ввели торгівельні санкції стосовно України на суму $75 млн. у частині обмеження на імпорт її металу та іншої продукції, пояснюючи їх невирішенністю проблеми боротьби в Україні з контрафактною продукцією у сфері лазерних дисків.

Україна з 1 січня заборонила ввезення м'яса птиці з США, пояснюючи свої дії тим, що при вирощуванні птиці американці використовують антибіотики і стимулятори.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування