Ржавский включив Ющенко в список після того, як йому заборонили створювати блок

Понеділок, 28 січня 2002, 14:36
Лідер блоку "За Ющенка!" Олександр Ржавський звернувся з відкритим листом до лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка, в якому детально роз'яснив причини створення свого блоку і відмінність блоків один від одного.

У листі Ржавський зазначив, що не може "погодитися з висловлюванням різних політиків і політологів про те, що наш блок є двійником". На його думку "партії, які війшли у блок "За Ющенка!", рішуче виступають проти свідомого введення виборців у помилку завдяки використанню двійників".

Блок "За Ющенка!" не є двійником "Нашої України" вже тільки тому, що "двійник безумовно передбачає повтор". За логікою Ржавського, якби він взяв назву "Виборчий блок Віктора Ющенка "Наша Україна", тоді це був би двійник. "Але навіть в цьому випадку виборчий закон не передбачає заборони на однакову назву".

"Для непосвячених" Ржавський розтлумачує положення із "Закону про вибори", де йдеться про те, що "ЦВК реєструє не назви партій і блоків, а кандидатів у народні депутати по багатомандатному округу, яких цей блок висуває. Виборчий блок не є юридичною особою і не реєструється в офіційних органах влади", - відзначено у відкритому листі.

Ржавський також наполягає на відмінностях свого блоку і блоку Ющенка: "По-перше, ми значно розходимося з переважною частиною партій-учасниць "Нашої України" у питаннях ідеології, мови, віросповідання. І, по-друге, у нас абсолютно різні електоральні ніші, й абсолютно різні виборці".

Пояснюючи причину включення однофамільця Ющенка до першої п'ятірки "За Ющенка!", Ржавский зазначив, що зробив це "щоб виключити можливі судові процеси, оскільки це завдасть відчутного збитку і блокам, і їх лідеру Віктору Андрійовичу".

А також додав, що Володимир Ющенко і раніше входив у список "За Ющенка!", тільки був у п'ятому десятку, однак через "спробу заборонити нам створити блок на підтримку гідного політика" він був внесений у першу п'ятірку списку.

У листі Ржавський звинувачує блок Ющенка у тому, що і він "вводить виборців в оману". "Він зберігає імідж демократа, він особисто ніколи жорстко не виступав за обмеження російської мови або викорінювання православних Московського патріархату на користь віруючих Української помістної церкви, не обмежував добрих сусідськіх і партнерськіх відносини з Росією", - йдеться у листі.

Проте, Олександр Ржавський ще раз підтвердив свою позицію. "Ми будемо послідовні у своїх діях, ні не йоту не відступимо від взятих блоком зобов'язань підтримки Віктора Ющенка і його ідей", закінчує свій лист Ржавський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News