СБУ відмила імена Марчука та Деркача

Понеділок, 28 січня 2002, 19:06
Служба безпеки України спростувала інформацію про причетність до незаконного експорту зброї екс-керівників СБУ Євгена Марчука та Леоніда Деркача, а також народного депутата Андрія Деркача.

"В матеріалах, які ми ретельно перевіряли, немає даних, що підтверджували б причетність Марчука чи Деркача або інших посадових осіб України до порушень, пов'язаних з міжнародними передачами озброєнь, військової техніки", - заявив на прес-конференції в Києві перший заступник голови СБУ Петро Шатковський.

Як передає "Новий канал", СБУ також не підтвердила причетність до таких операцій підприємця Вадима Рабіновича. Однак, зазначив Шатковський, "деталі", викладені у матеріалах московської прес-конференції депутата Держдуми Росії Віктора Ілюхіна, опрацьовуються Генпрокуратурою. І СБУ виконує окремі доручення відомства Потебенька.

Учасники прес-конференції у СБУ також зазначили, що звинувачений у торгівлі зброєю Дмитро Стрешинський міг мати "свої корисливі мотиви потягнути за собою Марчука" у свідченнях про причетність до нелегального бізнесу чинного керівника Ради нацбезпеки.

Система контролю, яку створила Україна в сфері експорту спецтехнологій, виключає будь-яку можливість незаконних і сірих контрактів, повідомили представники спецслужби. Система пройшла експертну оцінку міжнародних інституцій і американських спеціалістів. І визнанна одною з найнадійніших в світі, повідомляє ТСН каналу 1+1.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...