У Юлії Тимошенко струс мозку

Вівторок, 29 січня 2002, 10:54
Лідер партії "Батьківщина" і виборчого блоку Юлія Тимошенко була госпіталізована у вівторок вранці після того як автомобіль, в якому їхала Тимошенко, потрапив в аварію у Києві на Парковій алеї.

Тимошенко отримала серйозні травми грудної клітини і голови, "швидка допомога" доставила її до клініки у Феофанії. Лікар швидкої допомоги, який госпіталізував Тимошенко, повідомив Олександра Турчинова, що попередній діагноз лідера БЮТ – струс мозку. Про це УП проінформували у прес-службі "Батьківщини".

Тимошенко їхала на засідання Апеляційного суду Києва. На ньому планувався розгляд подання Генпрокуратури про необхідність відмінити рішення Печерського місцевого суду столиці, що заборонив будь-які дії правоохоронних органів стосовно Тимошенко, що порушують статус народного депутата.

Аварія з Тимошенко сталася приблизно о 10.00 у вівторок на початку Паркової алеї - на місці перетину Набережного шосе, алеї та трамвайних шляхів. Судячи зі всього, причиною ДТП стало лобове зіткнення "Мерседеса" Тимошенко з автомобілем "Жигулі".

 
1 - місце аварії. 2 - траєкторія руху Жигулів. 3 - траєкторія руху Мерседеса Тимошенко. 4 - Паркова алея
 
Як передає з місця пригоди кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, за даними на 11.00, численні співробітники ДАІ, які працюють на місці ДТП, поки утримуються від коментарів. У "Мерседеса-500", 220-й кузов, розбита фара, сильно пошкоджене праве крило. У "Жигулів" розбита вся передня частина.

Правоохоронні органи поки утримуються від коментарів. Ця ділянка траси відома водіям як аварійно-небезпечна. За попереднім висновком, водій "Мерседеса", в якому знаходилася Юлія Тимошенко, порушив правила, що привело до його зіткнення з автомобілем "Жигулі".

Про це повідомив на місці ДТП начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України у Києві Олександр Зарубицький. Він також додав, що "судячи з того, що Тимошенко вийшла спокійно і сіла в іншу машину, ми сподіваємося на те, що все буде добре". За деякими даними, на обличчі Тимошенко була кров.

Водій "Жигулів" знаходиться у лікарні з попереднім діагнозом струс головного мозку. Результати розслідування будуть скоро, запевнив Зарубицький.

Тим часом, люди з оточення Тимошенко, які знаходилися на місці події, стверджують, що причиною ДТП стало порушення правил водієм "Жигулів", який, за їх словами, проігнорував сигнал регулювальника. За їх твердженням, у "Мерседесі" спрацювали подушки безпеки, однак Тимошенко серйозно постраждала. Юлія Тимошенко зазвичай їздить на передньому сидінні.

Водій автомобіля "Мерседес" стверджує, що винуватцем зіткнення був автомобіль "Жигулі". Водій не назвав себе, але повідомив, що перед зіткненням "був сигнал зупинитися і був попереджувальний свисток регулювальника, який добре було чутно".

Він стверджує, що займав свій ряд, а "з третього ряду виїхали "Жигулі". Далі він нічого не пам'ятає.

Magnolia-TV.com вдалося "достовірно" дізнатися, що водії обох машин виїхали на перехрестя на сигнал регулювальника(відповідний жовтому кольору світлофора) , хоча, за правилами, вони повинні були зупинитися. При цьому машина екс-віце-прем'єра правим крилом ударила в ліву частину передка ВАЗа.

Тимошенко їхала на 500-ому "Мерседесі" з дніпропетровськими номерами, машина зареєстрована на україно-кіпрське ТОВ "Енерготрейд". За рулем другого автомобіля, ВАЗа 2101, був громадянин України, 32-річний чоловік кавказької національності на прізвище Мусаібов.

Вже через дві години після аварії місце зіткнення було розчищено. На землі залишилися лише дрібні друзки скла.

P.S. Може, дійсно цей день носить якесь прокляття. Рівно місяць тому в аварію потрапив глава адміністрації президента Володимир Литвин. І сьогодні ж, у вівторок виповнюється рік з того дня, як в автокатастрофі загинув депутат Олександр Ємець.


А тим часом Апеляційний суд Києва, на який їхала Тимошенко, відмінив рішення Печерського місцевого суду столиці, за яким заборонялися будь-які дії правоохоронних органів відносно лідера виборчого блоку Юлій Тимошенко, що порушує статус народного депутата.

Тим самим суд задовольнив подання Генеральної прокуратури, і з даного моменту Тимошенко знову знаходиться на підписці про невиїзд.

Суд вважає, що Печерський суд столиці вийшов за рамки своїх повноважень. "Це фактично припинення виробництва у справі", - відзначено у постанові Апеляційного суду.

Таким чином, рішення Печерського місцевого суду є незаконним, і Тимошенко відмовлено у задоволенні клопотання про скасування постанов Генпрокуратури від 12 лютого 2001 року про залучення Тимошенко як обвинуваченої і про обрання їй запобіжного заходу.

Як пояснив представник Генпрокуратури, починаючи з сьогоднішнього дня Тимошенко знову знаходиться на підписці про невиїзд.

Як повідомлялося раніше, 28 листопада Печерський місцевий Києва своїм рішенням зобов'язав Генпрокуратуру заборонити дію постанов Генпрокуратури від 12 лютого 2001 року у стосовно Тимошенко. Рішенням Печерського суду також заборонялося проведення будь-яких процесуальних дій стосовно Тимошенко, передбачених Карно-процесуальним кодексом України, які обмежують статус народного депутата України.

Предметом розгляду Печерського суду була заява Тимошенко про законність дострокового позбавлення її депутатських повноважень, чергове засідання з якого призначене на 15 лютого.

Тимошенко була віце-прем'єром в уряді Віктора Ющенка в 2000 році. Будучи призначеної на цю посаду, вона, відповідно до вимоги законодавства, написала заяву про складання з себе депутатських повноважень.

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко, зокрема, у фальсифікації документів та ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах. Зокрема, мова йде про "фальсифікацію документів і контрабанду у 1996 році російського природного газу об'ємом приблизно 3 млрд. кубометрів на суму 445 млн. грн. через митний кордон України у складі організованої групи шляхом використання фіктивних документів".

NB Про всі подробиці ефіру Тимошенко та Медведчука, про те, як Тимошенко агітувала офіцерів, а хлопці Ахметова - за "Єду", кого Ющенко веде на своєму імені до парламенту, а також списки фаворитів - про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News