Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Тимошенко протестує проти рішення Київського апеляційного суду

Вівторок, 29 січня 2002, 11:53
Виборчий "Блок Юлії Тимошенко" протестує проти постанови Київського апеляційного суду, який відмінив рішення Печерського місцевого суду столиці, який вже заборонив раніше які-небудь дії правоохоронних органів стосовно лідера блоку.

Як говориться у заяві БЮТ, рішення Апеляційного суду столиці пояснюється "елементарним панічним страхом" влади перед Тимошенко, а також "зростанням авторитету і впливовості блоку у суспільстві", небажанням допустити політика до зустрічей з громадянами.

БЮТ "здивований ігноруванням судом об'єктивних обставин, через які Тимошенко не змогла прибути до суду (автомобіль з Тимошенко потрапив у ДТП, після чого вона була госпіталізована), і висловлює глибоке обурення антигуманною і цинічною позицією працівників правосуддя".

Як повідомлялося, 29 січня Апеляційний суд Києва відмінив рішення Печерського місцевого суду столиці, що заборонив які-небудь дії правоохоронних органів стосовно лідера Тимошенко, які порушують статус народного депутата. Тим самим суд задовольнив подання Генеральної прокуратури, і з даного моменту Тимошенко знову знаходиться на підписці про невиїзд.

28 листопада Печерський місцевий Києва своїм рішенням зобов'язав Генпрокуратуру заборонити дію постанов Генпрокуратури від 12 лютого 2001 року стосовно Тимошенко. Рішенням Печерського суду також заборонялося проведення яких-небудь процесуальних дій стосовно Тимошенко, передбачених Карно-процесуальним кодексом України, які обмежують статус народного депутата України. Предметом розгляду Печерського суду була заява Тимошенко про законність дострокового позбавлення її депутатських повноважень, чергове засідання по якому призначене на 15 лютого.

Тимошенко була віце-прем'єром в уряді Віктора Ющенка в 2000 році. Будучи призначеної на цю посаду, вона, відповідно до вимоги законодавства, написала заяву про складання з себе депутатських повноважень.

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко, зокрема, у фальсифікації документів та ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах. Зокрема, мова йде про "фальсифікацію документів і контрабанду в 1996 році російського природного газу в об'ємі приблизно 3 млрд. кубометрів на суму 445 млн. грн. через митний кордон України у складі організованої групи шляхом використання фіктивних документів".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...