ПАРЄ візьметься за реєстрацією Мельниченка кандидатом у депутати

Вівторок, 29 січня 2002, 14:55
Питання про відмову в реєстрації кандидатом в депутати колишньому майору держохорони Миколі Мельниченку буде предметом уваги місії Ради Європи, яка планує відвідати Україну напередодні виборів, заявив народний депутат України, голова регламентного комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Сергій Головатий.

На прес-конференції у вівторок у Києві він зазначив, що Центральна виборча комісія не мала законних прав для такої відмови. "Рябець знає, чому він не зареєстрував Мельниченка", - підкреслив Головатий.

Коментуючи рішення Центрвиборчкому про відмову у реєстрації Мельниченку, засноване на тлумаченні норми закону про вибори народних депутатів, згідно з якою брати участь у виборах може громадянин, який протягом 5-ти років проживав на території України або знаходився за межами України у відрядженні, Головатий зазначив, що "закон - це добре, але є і Конституція, в якій визначено, що кожен громадянин може бути обраний".

Депутат також підкреслив, що є чітка юридична норма терміну "проживання" у країні. На його думку, виїзд Мельниченка в США "був вимушеним і не несе жодних правових наслідків".

Як сказав Головатий, "все тепер залежить від Верховного суду", нагадавши, що ВСУ вже розглядав подібні справи і ухвалював відповідні рішення. Депутат висловив сподівання, що Верховний суд "не може мати різні рішення" з аналогічним питань.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News