Головатий: ПАРЄ наполягатиме на створенні комісії по Гонгадзе

Вівторок, 29 січня 2002, 15:15
Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи не задоволений "формальним ставленням" Комітету міністрів РЄ до рішення ПАРЄ щодо створення міжнародної комісії з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це заявив голова регламентного комітету ПАРЄ Сергій Головатий. За його словами, моніторинговий комітет вирішив доручити його голові звернутися до президента ПАРЄ з листом, в якому висловив незадоволення формальною відповіддю комітету міністрів з цього питання на сесії ПАРЄ.

Головатий назвав відповідь Комітету міністрів "футболом", оскільки доповідач з цього питання послався на заяви української сторони про те, що в Україні законодавчо не врегульоване питання створення такої міжнародної комісії. У зв'язку з цим комітет міністрів висловив сподіваня, що Україна сама зможе вирішити це питання.

Однак, на думку Головатого, для створення такої комісії не потрібно додаткових законодавчих норм, достатньо чинного законодавства. Для того, щоб створити відповідну комісію, необхідно тільки "бажання, добра воля" української сторони, підкреслив він.

"Цього бажання немає, оскільки немає бажання дізнатися правду", - додав депутат, зазначивши, що саме тому українські представники кажуть про відсутність законодавчої підстави для створення комісії з розслідування "справи Гонгадзе".

У той же час, Головатий переконаний у можливості створення такої комісії. Відповідаючи на питання журналістів про намір Генпрокуратури залучити зарубіжних експертів до нової експертизи "таращанського тіла", депутат зазначив, що експертиз провели вже кілька, як в Україні, так і за кордоном. І результати цих досліджень є "на електронних носіях". Однак, Генпрокуратура "не хоче" провести порівняльний аналіз всіх проведених раніше експертиз. Сам Головатий збирається наполягати на проведенні такого порівняльного аналізу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...