Литвин готовий у дебатах нагадати Морозу про "дещо"

Вівторок, 29 січня 2002, 16:45
Глава адміністрації президента України лідер блоку "За єдину Україну" Володимир Литвин готовий до будь-яких дебатів з лідером соціалістів Олександром Морозом.

Таким чином, він прокоментував у вівторок в інтерв'ю журналістам заклик Мороза провести прес-конференції, щоб пояснити ситуацію з обвинуваченнями екс-майора Миколи Мельниченка на адресу Литвина.

"Я готовий до будь-яких дебатів з Морозом за будь-яких обставин, і я думаю, що зможу сказати багато цікавого Олександру Олександровичу про те, що він сам не знає. Дещо нагадати, якщо він забув", - сказав Литвин.

На його думку, "Мороз щось забув". На наступний день після оприлюднення Морозом плівок Мельниченка, Литвин написав заяву до Генпрокуратури, в якій як громадянин України вимагав притягнути лідера Соцпартії до відповідальності за наклеп. "Я не писав ніяких заяв відносно Мельниченка", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що не знає, яке рішення прийняла Генпрокуратура у його справі, однак підкреслив, що дав всі необхідні свідчення. "Я у прокуратуру ходив стільки, скільки викликали, і відповідав на питання, і підписував протоколи зі свідченням, яке давав", - відзначив глава адміністрації

Як повідомлялося, в заявах Мельниченка мова йшла про причетність до злочинних дій конкретних людей з адміністрації президента, зокрема Литвина. На прес-конференції у понеділок у Києві Мороз зазначив, що Литвин звернувся до Генпрокуратури і "було порушено карну справу за фактом наклепу", з іншого боку "прокурор заявляє про розголошування державної таємниці". "Виникає питання, що ж є правдою - наклеп або розголошування, яке саме по собі підтверджує аутентичність запису", - підкреслив він.

Мороз закликав Литвина провести у четвер, 31 січня, прес-конференцію для журналістів з цього питання.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News