ЦВК зареєстрував "Нашу Україну" і ще десяток партій

Вівторок, 29 січня 2002, 18:37
За станом на 19:00 вівторка, 29 січня, до Центральної виборчої комісії надійшли на реєстрацію документи від 21 партії та 12 блоків.

Раніше ЦВК зареєстрував списки 11 партій і блоків з 25, що подали документи - Компартії, Компартії (оновленої) Компартії робітників і селян, Соцпартії, блоку "За єдину Україну", "Російського блоку", "Блоку Юлій Тимошенко", "Блоку Наталії Вітренко", "Команди озимого покоління", Партії зелених і Народної партії вкладників і соціального захисту.

Так, сьогодні ЦВК зареєструвала 174 кандидати у депутати за виборчим списком блоку "Наша Україна". Відмовлено 19 претендентам, 1 зняв свою кандидатуру із 194, затверджених з'їздом.

До першої п'ятірки ввійшли лідер блоку, директор Українсько-російського інституту менеджменту і бізнесу ім. Бориса Єльцина МАУП Віктор Ющенко, народний депутат України, член комітету з питань соціальної політики і праці Верховної Ради Олександр Стоян, народний депутат, голова Народного Руху України Геннадій Удовенко, народний депутат, голова Українського Народного Руху Юрій Костенко, народний депутат, голова партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник.

Під номером 45 зареєстрований Петро Андрійович Ющенко, а під номером 53 - Олександр Олександрович Омельченко.

Відмовлено у реєстрації, зокрема, народному депутату Олександру Слободяну (№7) і народному депутату Лесю Танюку (№12), народному депутату Ярославу Кензьору (№48) через неправильно оформлені документи.

Центрвиборчком України також зареєстрував виборчий список блоку Демократичної партії України - партії "Демократичний союз". З 212 претендентів, висунених з'їздом, зареєстрований 121 кандидат у народні депутати.

З першої п'ятірки зареєстровані лідер "Демсоюзу" Володимир Горбулін, безпартійний гетьман Українського козацтва Іван Білас, тележурналіст В'ячеслав Піховшек, голова спостережної ради холдінгової компанії "УкравтоКрАЗ" Володимир Севернюк.

Відмовлено у реєстрації голові Національної ради ДемПУ, голові Турійської райадміністрації Волинської області Богдану Шибі (№2).

29 січня ЦВК зареєстрував 21 кандидата за списком "Російського блоку". Таке рішення ЦВК прийняла, розглянувши повторно подані документи.

Крім цього, 29 січня цього року учасником виборів стала партія "Нова сила". ЦВК зареєстрував кандидатами у депутати 160 чоловік за партійним списком цієї партії і відмовив у реєстрації 21 претенденту.

З першої п'ятірки зареєстровано генеральний секретар партії, народний депутат Микола Кушніров, народний депутат Володимир Альохін, солістка академічного оперного театру ім. Шевченка Марія Стеф'юк, голова союзу підприємців і роботодавців Криму Олександр Дудко.

Також ЦВК сьогодні зареєстрував виборчий список Ліберальної партії (оновленої). Кандидатами у депутати за списком цієї партії зареєстровані 45 чоловік. ЦВК відмовив у реєстрації 46 претендентам.

З першої п'ятірки зареєстровані - доцент Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ярослав Козачок, приватний підприємець Володимир Омелянчук і заступник завідуючого відділом з питань внутрішньої політики Київської обладміністрації Сергій Щербатий.

Удостоїлися реєстрації також члени партії "Яблуко". ЦВК зареєструвала 89 кандидатів у депутати за виборчим списком даної партії. Відмовлено у реєстрації 28 претендентам.

У першій п'ятірці списку зареєстровані лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський, один з лідерів партії Віктор Чайка, члени фракції Дмитро Видрін, Сергій Одарич і колишній мер Луганська Олексій Данилов.

Зареєстрований також виборчий список Селянської партії України. Зареєстровано 84 кандидати у депутати з 102, відмовлено - 18 претендентам.

З першої п'ятірки зареєстровані четверо - голова партії Сергій Довгань (№1), голова Дніпропетровської обласної партійної організації Ілля Цабе-Рябий, замголови Херсонської облорганізації партії Іван Доценко і голова Кіровоградської облорганізації Андрій Скляренко.

Блок "Жінки за майбутнє" також з'явиться у передвиборчих списках 31 березня 2002 року. Сьогодні ЦВК зареєстрував 183 кандидати у депутати з 210 за виборчим списком Всеукраїнського політичного об'єднання "ЖЗМ".

У першу п'ятірку входять голова об'єднання "Жінки за майбутнє" Валентина Довженко, голова Союзу жінок України Марія Орлик, заступник голови ВПО "Жінки за майбутнє" Ірина Білоусова, директор заводу "Силеєр" Тетяна Селіхова і член центрального правління ВПО "Жінки за майбутнє" Андрій Іванов.

Було у вівторок зареєстровано і Всеукраїнське об'єднання лівих "Справедливість". З 220 внесених у список кандидатів ЦВК зареєстрував 183, відмовив - 37.

Список кандидатів у депутати за багатомандатним загальнодержавним округом Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість" очолив поет і співак, головний редактор журналу "Дніпро" Микола Луків. У першій п'ятірці також заступник голови політради партії Людмила Додонова, виконавчий секретар політради партії Василь Арестов, замголови ради Віктор Прилепський, голова Волинської обласної партійної організації Людмила Боярчук.

Крім вищеперелічених ЦВК також сьогодні дозволив брати участь у виборах "Народному Руху України за єдність", лідером якого є Богдан Бойко. А також були зареєстровані 5 кандидатів у депутати за передвиборчим списком Української морської партії, відмовлено разом з тим 5 кандидатам.

Крім цього, 28 січня Центрвиборчком зареєстрував партійний список Соціал-демократичний партії України (об'єднаної).

З 225 кандидатур, внесених у список СДПУ(О) за багатомандатним загальнодержавним округом, ЦВК зареєструвала 213 чоловік. У той же час відмовлено у реєстрації 12 кандидатам від СДПУ(О).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування