Тайсону відмовили в ліцензії

Середа, 30 січня 2002, 10:37
Атлетична Комісія Невади чотирма голосами проти одного, відмовила Майку Тайсону в поверненні йому боксерської ліцензії. Таким чином, поєдинок Льюїс-Тайсон, запланований на 6 квітня, в Лас-Вегасі не відбудеться. Вже нині організатори бою займаються пошуками нового місця для проведення зустрічі в рингу між найсильнішими боксерами світу.

Теоретично ж бій може відбутися в будь-якому іншому штаті, окрім Невади, але на практиці це навряд чи здійсниться. Найвірогідніше, що Тайсон буде просити ліцензію де-небудь за кордоном.

Проте, якби бій відбувся в столиці штату Невада Лас-Вегасі, то Майк Тайсон гарантовано отримав би 17,5 млн доларів, не враховуючи вельми значної суми від телекомпаній, які транслюватимуть бій.

Комісію, яка розглядала питання про надання "Залізному Майку" ліцензії на бій, не переконав навіть той факт, що місто, як сам штат, виграло б фінансовому плані, проте, громадськості міста вже надто набридли "номери", які викидував Тайсон. Останньою краплею стала бійка, вчинена найскандальнішим боксером на прес-конференції, коли він зчепився з Льюїсом та охороною. Тайсону не допомогли навіть вибачення .

Саме ж засідання комісії пройшло у вівторок, 29 січня, і тривало більше ніж дві з половиною години. Тайсон вимушений був відповідати особисто на численні питання членів комісії про свою не завжди адекватну поведінку на рингу і поза спортивною ареною в останні 3-4 року. За декілька хвилин до оголошення результатів голосування "Залізний Майк" залишив зал, зрозумівши, що рішення буде прийняте не на його користь.

Сам Тайсон на питання журналістів про ймовірність проведення бою 6 квітня відповів: "Схоже, бій не відбудеться, я не знаю. Думаю, Леннокс боягуз, і я готовий битися з ним в будь-який час, як тільки побачу його де-небудь на вулиці".

Читайте також: Поєдинок Льюїс-Тайсон відбудеться в будь-якому випадку

За інформацією РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування