Медведчук: СДПУ(О) посяде на виборах місця не нижче третього

Середа, 30 січня 2002, 12:34
Лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук "впевнений", що "в змаганні партійних списків ми однозначно будемо в трійці лідерів". Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День".

Відповідаючи на питання газети, Медведчук "стовідсотково" пообіцяв боротися за "націоналістичний" електорат та висловив упевненість у перемозі кандидатів від партії у мажоритарних округах західних областей.

На думку Медведчука, у СДПУ(О) немає "мертвих" регіонів, хоча "Донецьк — важкий регіон". "Але наші позиції там доволі міцні. Останні соціологічні дослідження засвідчують, що СДПУ(О) після комуністів у Донецькій області на другому місці. Звичайно, там серйозні позиції має Партія регіонів. Але й ми не збираємося здавати свої".

Нещодавно на Донеччині есдеки замінили керівника осередку СДПУ(О). "Колишній секретар обкому партії був і залишається заступником губернатора, але ми замінили його, тому що вважаємо, що він не зовсім добре впорався зі своїми обов’язками. Нова людина готова до політичної боротьби".

Медведчук також висловився на користь того, аби чиновники-кандидати в депутати на час передвиборчої кампанії пішли у відпустку і тим самим не давали "приводів для звинувачень у зловживанні службовим становищем". "Представникам виконавчої влади, які підуть за партійним списком СДПУ(о) та за нашої підтримки у мажоритарних округах, ще 14 січня [ми] дали пораду піти у відпустку й активно займатися виборчою кампанією. Це стосується міністра освіти Кременя, Валерія Черепа [глава Держкомітету будівництва] та багатьох інших, хто працює у виконавчій владі".

Лідер есдеків також заявив, що "не сприймає" практику ставити у передвиборчі списки родичів лідера політичної сили:

"Чесно і відверто скажу, що в мене б не вистачило сміливості комусь із своїх родичів запропонувати місце в списку. Або пройти як лідер партії повз той факт, що хтось пропонує включити до списку свого брата, батька чи ще когось. Особливо, якщо ці родичі не мають ніякого відношення до політики. В той же час у нас є абсолютно нормальні приклади родичів-політиків. Візьмімо братів Зайчуків: Валентин — держсекретар Міністерства освіти, в минулому — міністр, посол; Борис — голова Пенсійного фонду. Якби ці два брати з’явились в якомусь партійному списку, невже дозволив би хтось собі якісь критичні зауваження? Але коли людина з іншої сфери залучається до списку, аби отримати мандат... Я цього не сприймаю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...