Литвин має публічно підтвердити чи спростувати справжність плівок Мельниченка, вважає Жир

Середа, 30 січня 2002, 13:21
Голова парламентської Тимчасової спеціальної комісії з розслідування справи Гонгадзе та інших резонансних справ Олександр Жир підтримує пропозицію щодо проведення зустрічі з журналістами лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза та голови адміністрації Президента України Володимира Литвина, повідомив УП прес-секретар Тимчасової слідчої комісії.

Жир підкреслив, що як голова парламентської комісії,він "вкрай зацікавлений" у з'ясуванні автентичності записів в кабінеті Президента України Леоніда Кучми, зроблених майором Держохорони Миколою Мельниченком та оприлюднених народним депутатом Олександром Морозом. Жир наголосив, що це стосується епізодів щодо Георгія Гонгадзе, а також народного депутата України Олександра Єльяшкевича, правозахисників Олексія Подольського та Сергія Салова.

"Одним із шляхів встановлення істинності зазначених записів є з'ясування позиції осіб, чиї голоси лунають на плівках", - сказав Жир. Саме тому, підкреслив голова парламентської комісії, він підтримує пропозицію щодо зустрічі Мороза з Литвином як з одним з персонажів плівок Мельниченка. "Закликаю обох політиків бути послідовними у своїх попередніх заявах і зустрітися в інформагентстві УНІАН, де відверто відповісти на запитання: ці плівки - фальсифікація чи справжні записи розмов у кабінеті Президента України", - сказав Жир.

На думку голови парламентської комісії, ці записи "стануть доленосними для обох політиків, оскільки найближчим часом завершиться незалежна експертиза зазначених плівок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування