Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук помирився з Омельченком і бажає успіхів Ющенку

Середа, 30 січня 2002, 14:33
Лідер СДПУ(О) вважає, що у нього склалися "нормальні" відносини з мером Києва Олександром Омельченком. "Ми часто зустрічалися на офіційних заходах, обговорювали різні теми, і я не можу сказати, що відчувався ворожий настрій або з боку Омельченка до мене, або з мого боку до нього. Хоча, безумовно, стверджувати, що ми друзі або що ми плідно співпрацюємо, я також не можу", - заявив Медведчук в інтерв'ю газеті "День".

"Я ніколи не вважав - ні під час тих виборів, ні тим більше зараз, - що Олександр Олександрович є ворогом для мене особисто або для СДПУ(О). Вибори, безумовно, зробили свій внесок у розвиток негативу в наших стосунках. Але ми завжди ставилися по відношенню до міської влади і мера Києва дуже чемно", - зазначив Медведчук.

(Від УП: під час кампанії з виборів київського міського голови в 1999 році на телеканалі "Інтер", який належить заступникам голови СДПУ(О) Ігорю Плужнікову та Олександру Зінченку, крутилися відеоролики, де Омельченко порівнювався з Шариковим, героєм повісті Булгакова "Собаче серце".)

Говорячи про нещодавні радіодебати з Юлією Тимошенко, Медведчук зазначив, що "Юлія Володимирівна в першу чергу" використала ефір як "інформаційний привід: про це пишуть, говорять, це цікаво". Лідер есдеків не вважає, що потрапив у капкан Тимошенко: "Я не дуже схожий на людину, яка до них потрапляє".

Ще Медведчук не згодний з позицією екс-віце-прем'єра щодо того, що уряд Ющенко-Тимошенко "перекрив олігархам в парламенті канали збагачення": "По-перше, це теза, яка вигідна Юлії Володимирівні, і тому вона її експлуатує. Власне кажучи, для того, щоб сперечатися з цього приводу, треба ще розібратися, хто такі олігархи, і до кого відносяться Віктор Андрійович та сама Юлія Володимирівна.

По-друге, ніяких підтверджень того, що вони зробили в тій чи іншій сфері, крім голослівних заяв, - нема. В тому числі і в енергетиці, де продовжується спад виробництва. Так було в 2000 році, коли цією сферою керували Віктор Андрійович та Юлія Володимирівна, так було і в минулому році.

Щодо якихось коштів, які вони нібито десь знайшли і направили до бюджету, то це теж не більше ніж легенда, яка використовується під час виборів. А показники діяльності уряду Кінаха свідчать про те, що цей уряд діє набагато ефективніше, ніж уряд Ющенка - Тимошенко".

До Ющенка Медведчук ставиться "абсолютно нормально" і бажає йому "успіхів на виборах зокрема і в політиці взагалі". "Знаєте, я завжди поводився по відношенню до Віктора Андрійовича чесно і відверто.

Він може ображатися - він це й робив, коли я офіційно на прес-конференції сказав, що я думаю про долю його уряду. Йому тоді це не сподобалося, однак через два місяці він змушений був піти у відставку. Більше того, хочу сказати, що ми ніде, ніколи і ні з якого приводу не сварилися і не демонстрували якимось чином одне одному свої особисті амбіції.

Що ж стосується його висловлювань щодо того, що він ніколи не піде на співробітництво з комуністами та з СДПУ(О), то це його особиста позиція, на яку він, безперечно, має право".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування