Юлія мозолить очі Рябцю. Поки що без наочного результату

Середа, 30 січня 2002, 15:23
Симпатики Юлії Тимошенко вирішили, мабуть, перевірити реакцію Центральної виборчої комісії. У середу прямо під вікнами ЦВК, на виході зі станції метро "Печерська" і в безпосередній близькості від офісу "Батьківщини" (ФНП, БЮТИ і т.д.) було влаштовано пікет.

Великий кольоровий портрет пані Тимошенко, заклик поставити підписи на підтримку "її ініціативи" про проведення на українських телеканалах обов'язкових теледебатів супроводжувалося роздаванням всім бажаючим (тобто, виборцям столиці України) безкоштовної брошури про лідера БЮТИ за підписом якогось "Р.Лози".

Захід не був би вартий особливої уваги, якби не кілька явних порушень закону про вибори в частині ведення передвиборчої агітації. По-перше, заклик підтримати законопроект про теледебати авторства Тимошенко - є ні що інше як заклик підтримати безпосередньо лідера відомого передвиборчого блоку.

Оскільки пані Тимошенко, хоч і володіла до вчорашнього дня депутатським імунітетом (о, великий і могутній Печерський суд!), але народним депутатом вже не є роки півтора. Отже, і бути суб'єктом законодавчої ініціативи не може. А, по-друге, чинний закон однозначно забороняє ведення передвиборчої агітації, що супроводжується безкоштовним роздаванням будь-чого.

Враховуючи, що пікет розташувався в зоні прямої видимості з кабінетів юристів відомства Рябця, штаб Тимошенко чудово розумів, на що йде. Як мінімум, вони встигли поагітувати сотню-іншу довірливих киян. Як максимум, створили інформпривід. Для пишучої братії, членів ЦВК, правоохоронних органів.

До речі. Автор апологетичної книжки про "Юлю, Юлечку" сховався під криптонімом "Ю.Р.". Проте, на останній сторінці є спеціальне застереження, що книгу написав "відомий журналіст, телеведучий і письменник, автор найпопулярніших телепрограм і телесеріалів, чию творчість знають всі не тільки в Україні, але і далеко за її межами. Він не поставив своє прізвище на обкладинці, побоюючись переслідування з боку існуючої в Україні влади".

Поінформовані люди стверджують, що мова йде про такого собі непримиренного "ворога кучмократії" як Юрій Рогоза. Він же - батько "Буржуя", приятель Вадима Рабіновича і член п'ятірки сумно відомого блоку "НРУ" Бойка.


P.S. Керівник штабу "Блоку Юлії Тимошенко" Олександр Турчинов в інтерв'ю УП відкинув причетність БЮТи як до акції роздавання книжок і збору підписів, так і видання самої книжки. "Ви думаєте, я такий дурень, щоб біля ЦВК займатися цим? Ні, штаб "Блоку Юлії Тимошенко" до цього не причетний". Турчинов сказав, що взагалі не знав про це. Щодо книжки, то, за його словами, це "комерційний проект, до якого ми також не причетні". "Це чиясь PR-акція. Я чув про цю книжку, читав у газетах, вона відноситься до художньої літератури, там багато міфів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News