Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко має всі підстави стати депутатом. Соціалісти подали заяву до ВСУ

Середа, 30 січня 2002, 17:58
Соціалістична партія України звернулася до Верховного Суду України з проханням скасувати рішення ЦВК від 26 січня 2002 року, а також зобов'язати її зареєструвати кандидатом у народні депутати України за багатомандатним загальнодержавним виборчим округом Миколу Мельниченка, який внесений до виборчого списку кандидатів від СПУ за №15.

Про це йдеться у заяві, яку розповсюдила прес-служба Соціалістичної партії України у середу. В ній також зазначено, що "рішення ЦВК (відмова у реєстрації Мельниченка кандидатом у депутати - УП) є необгрунтованим і незаконним".

У заяві також наведені спростування ряду підстав, через які ЦВК відмовила Мельниченку в реєстрації.

Як зазначено у заяві, "відомості, надані Мельниченком до Центрвиборчкому, були достовірними і повністю відповідають вимогам ст.8 Закону України "Про вибори народних депутатів України".

"СПУ наголошує, що її висуванець перебуває за межами України на підставі міжнародних договорів, ратифікованих нашою державою, що прирівнюється п.2 ст.8 Закону "Про вибори народних депутатів України" до проживання в Україні", - говориться у заяві.

За межі України Мельниченко виїхав 26 листопада 2000 р. "у повній відповідності із "Загальною Декларацією прав людини", згідно якої "кожна людина має право залишити будь-яку країну і повернутися у свою країну. Таке ж право передбачено Конвенцією про захист прав і основних свобод людини", означено в документі.

Разом з тим соціалісти нагадують, що "уряд США надав Мельниченку статус біженця. Тобто, тимчасове його перебування за межами України базується на міжнародному договорі - "Конвенції про статус біженців", згідно якій всі особи з цим статусом, не позбавляються ніяких прав, у тому числі політичних, у країнах, громадянами яких вони залишаються", - йдеться у заяві.

На підставі вищевикладених фактів, "рішення ЦВК щодо нереєстрації Мельниченка кандидатом у народні депутати є неправомірним і підлягає скасуванню", заявляє Соціалістична партія України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування