Всі слідчі дії по Мельниченку в Україні вже завершено

Четвер, 31 січня 2002, 11:16
Голова Служби безпеки України Володимир Радченко ніколи не виявляв "великого бажання" зустрічатися з ініціатором "касетного скандалу" Миколою Мельниченком. "Мельниченко ніколи не був і не є співробітником служби. Для нас він - звичайний громадянин, якого звинувачено за кількома статтями Карного кодексу", - пояснила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

Разом з тим вона підкреслила, що практично всі слідчі дії у справі про "касетний скандал", які могли бути проведені в Україні, завершено.

Подальші кроки слідства потребують безпосередньої участі колишнього майора держохорони Мельниченка. Генпрокуратура, яка веде цю справу, відмовилась відповісти, чи були у Мельниченка спільники, посилаючись на таємницю слідства.

Автора скандальних записів звинувачено по трьох статтях Карного кодексу: розголошення державної таємниці, підробка документів та перевищення службових обов'язків. Причому, як роз'яснили в СБУ, під "перевищенням службових обов"язків" мається на увазі ймовірне несанкціоноване прослуховування президентського кабінету, як це неодноразово стверджував сам Мельниченко.

Однак рік тому глава адміністрації президента Володимир Литвин назвав зміст записів наклепом. Щоб прояснити ситуацію, голова тимчасової парламентської слідчої комісії Олександр Жир тепер вимагає від Литвина офіційного підтвердження або спростування.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...