Рух Бойка починає антиамериканську істерію?

Четвер, 31 січня 2002, 13:20
Один з лідерів виборчого блоку "Народний Рух України" Богдан Бойко висловлює стурбованість з приводу "активного втручання американських структур" у виборчий процес в Україні.

На прес-конференції у Києві в четвер Бойко заявив про намір блоку звернутися до Генеральної прокуратури з проханням перевірити фінансову діяльність в Україні американського інституту NDI.

На його думку, на кошти, що надходять через NDI, у мажоритарних округах "формуються структури для впливу на хід виборчої кампанії".

На думку одного з лідерів "Народного Руху України за єдність" Георгія Філіпчука, СБУ і Генпрокуратура повинні давати оцінку діяльності "будь-яких політичних і технологічних груп, які працюють в Україні і намагаються впливати на хід виборчого процесу".

NDI - National Democratic Institute - Національний Демократичний Інститут є неприбутковою організацією, однією з структур USAID, через яку ця організація надає політичні консультації і гранти Росії, Україні і іншим країнам СНД з метою демократизації суспільства.

Раніше проти "втручання" американських структур, зокрема USAID, у виборний процес виступила також Компартія України.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування