Литвин не наважився відповісти на питання Мороза?

Четвер, 31 січня 2002, 13:41
Глава адміністрації президента Володимир Литвин не з'явився на прес-конференції, яку проводила в четвер Соціалістична партія України. Лідер СПУ Олександр Мороз в понеділок запросив Литвина відвідати цей захід з тим, щоб остаточно пояснити громадськості, чи є плівки майора Миколи Мельниченка аутентичними.

Мороз пояснив необхідність такого спілкування тим, що громадськість має суперечливі дані, щодо позиції влади відносно цих записів, адже з одного боку Мельниченка звинувачують у розголошенні державної таємниці, з іншого боку Литвин називає записи – наклепом.

Втім, прес-конференція все ж таки мала місце. На ній, зокрема, Олександр Мороз сформулював питання, які б він поставив Литвину. По-перше, лідер соціалістів хотів дізнатися, чи є звинувачення Мороза, а не Мельниченка, в наклепі, які постійно повторює Литвин, підтвердженням автентичності записів Мельниченка.

По-друге, Мороза цікавить, яку роль відіграв Литвин як голова адміністрації президента, "який формує позицію президента, розпорядок дня, реакцію на ті чи інші події", у відмові Кучми зустрітися з головою Тимчасової слідчої комісії зі справи Гонгадзе – Олександром Жиром, адже останній спілкувався саме з Литвином.

По-третє, між дорученням президента про нову експертизу таращанського тіла та реакцією Генпрокуратури пройшло надто багато часу. Чи не означає це, "що Литвин заблокував розпорядження президента, адже будь-яке розпорядження президента – контроль щодо виконання забезпечується з боку адміністрації",- зазначив Мороз.

По-четверте, в інтерв'ю російській редакції "Радіо Свобода", Кучма пообіцяв, що дасть доручення представникам влади, щоб вони брали участь у дискусіях, які ведуться на цьому радіо. За рік, жодного разу ніхто з представників влади там не з'явився. Питання до Литвина – "чи він як керівник адміністрації не забезпечив виконання доручення президента? Чи щось інше за цим стоїть?"

П'яте запитання – "коли було порушено справу про розголошення [державної] таємниці Мельниченком? Ми знаємо тільки про заяви з боку Генпрокуратури, але офіційно не відомо – порушено чи не порушено? Чи цікаво це адміністрації президента?", - питає Мороз.

Крім Мороза, в прес-конференції взяв участь й голова Тимчасової комісії у справі Гонгадзе Олександр Жир, якому також не вдалось поставити питання Литвину.

Під час прес-конференції також було продемонстровано документальну стрічку "Мат", яка відбиває позицію СПУ щодо плівок Мельниченка та справи Гонгадзе.

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News