Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир вимагає, щоб розслідування вбивства Гонгадзе проводилося в Україні

Четвер, 31 січня 2002, 15:31
Голова тимчасової парламентської комісії з розслідування обставин вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Олександр Жир виступає за те, щоб "розслідування справи було перенесене на територію України".

У четвер у Києві на прес-конференції він заявив, що "розслідуванням "справи Гонгадзе" займаються всі", зокрема, приватне розшукове агентство "Кролл" з США і російське агентство журналістських розслідувань "Ажур".

"Всі проводять експертизи, дослідження, якісь оперативно-пошукові заходи. Ми повинні провести прозоре розслідування на території України", - підкреслив Жир.

Голова комісії повідомив, що збирається оприлюднити результати проведення незалежної експертизи по встановленню автентичності записів, зроблених колишнім майором держохорони Миколою Мельниченком відразу ж після їх отримання. "Якими будуть результати, я не знаю. Але, якщо це було підробкою, повинні відповідати Олександр Мороз і майор Микола Мельниченко. Якщо правдою - особи, чиї голоси звучать на плівках", - підкреслив він.

Жир також повідомив, що збирається провести прес-конференцію після того, як отримає результати експертизи.

Як відомо, у кінці 2000 року були оприлюднені записи, зроблені ніби Мельниченком у кабінеті президента України Леоніда Кучми, на основі яких він звинуватив керівництво країни у причетності до зникнення Гонгадзе. Неодноразові експертизи записів, які були проведені після цього, не дали остаточного висновку про їх автентичність.

Мороз заявив у четвер, що незалежна експертиза записів у США вже завершена.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування