Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Афганська війна переїжджає на Філіппіни

Четвер, 31 січня 2002, 16:41
Спільні військові вчення американських і філіппінських військових підрозділів почнуться у південній частині Філіппін, на острові Басилан. Місце обране не тільки виходячи із сприятливих для тренувальних боїв умов. Саме на Басилані базуються мусульманські терористичні загони угрупування "Абу Сайяф", яке США підозрюють у зв'язках з "Аль-Каїдою".

Вчення розраховані мінімум на півроку. Американці планують задіяти більше 600 військовослужбовців, включаючи загони спецпризначення. Незважаючи на невипадковий збіг місця військового тренування із зоною базування філіппінських терористів, США намагалися дотримати всю необхідну формальність. Американським солдатам заборонено брати участь у боях з членами "Абу Сайяф", однак на випадок самооборони їм всім видана бойова зброя.

Введення на Філіппіни американських військ поділило країну на два табори. Противники вчень продовжують наполягати, що це суперечить конституції країни. У той же час значні верстви населення згодні з діями президента Глорії Арройо. На думку її прихильників, вона, з допомогою США, намагається покласти кінець бандитським формуванням "Абу Сайяф", що тероризують місцеве населення й іноземних туристів регулярними захопленнями заложників і шантажем.

Тим часом члени "Абу Сайяф" почали масовий набір у свої ряди добровольців серед населення мусульманських общин острова Мінданао. За даними видання Manila Times, щонайменше 35 тис. учнів мусульманських шкіл готові пройти навчання у таборах з підготовки до можливих військових дій.

У самих Штатах поширена заява спецслужб про можливі нові теракти.

Як пише Washington Times, у закритому звіті спецслужб передбачаються шість можливих цілей і стільки ж вірогідних способів здійснення терористичних атак. Зі слів джерела газети, терористи готували одночасний напад на одну з АЕС у США, на військову базу американців у Бахрейні, а також на американські об'єкти в Йемені. У декількох випадках планувалося повторення сценарія 11 вересня.

Газета.Ру

Читайте також:

* США побудують в Афганістані нафтопровід
* Арештовані два міністра талібів
* Дік Чейні не вірить у мертвого бен Ладена
* Полонені таліби готували втечу з бази Гунтанамо
* США почали допитувати талібів
* Почався процес над американським талібом
* Терористи хотіли висадити базу США в Бахрейні
* Миротворці зіграють в футбол зі збірною Афганістану
* В Афганістані створюється армія на гроші Японії за допомогою Великобританії

* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування