Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин офіційно зізнався у плагіаті

П'ятниця, 1 лютого 2002, 13:44

Глава адміністрації президента України, лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин підтверджує не своє авторство статті "Громадянське суспільство: міфи і реальність", яка була опублікована 19 січня в українській газеті "Факти".

"Це була стаття американця, але вона була не скомпільована, а відреферована", - заявив Литвин, виступаючи у п'ятницю в Івано-Франківську на зустрічі зі студентами і професорсько-викладацьким складом Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Він повідомив, що у суботу у тижневику "Дзеркало тижня" вийде його стаття-відповідь під назвою "Священні корови бувають тільки в Індії".

"Я це знав і розумів, на що йшов", - заявив Литвин.

Лідер блоку зазначив, що його попереджали про те, що після цієї статті "почнеться наступ так званого третього сектора - організації і ЗМІ, які фінансують з-за кордону". "Вони розкритикували останнє слово американської науки у моїй особі", - сказав Литвин.

За його словами, після публікації статті "почалася кампанія шельмування". Литвин заявив, що завжди зуміє постояти за себе.

P.S. Від УП. Звичайно, коли статтю "реферують", як висловився Литвин, її як мінімум скорочують у три рази і наводять посилання на першоджерело. Ні першого, ні другого Литвин не зробив. Більш того, при порівнянні двох статей стає очевидним, що Литвин майже повністю привласнив собі текст Каротерса, спотворивши деякі істотні моменти.

Читайте також:

Литвин про громадянське суспільство. Дідусь Кант перевертається в труні

Литвин - краде по дрібницях. Поки що лише статті

Нотатки на полях програмної статті

До питання про "деміфологізацію громадянського суспільства" і методів, якими це робиться

Литвин зізнався у плагіаті

Томас Каротерс: "Литвин змінив мою статтю, щоб атакувати громадянське суспільство"

Від практики до ідеології авторитарно-бюрократичної революції

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування