Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Збірна України програла білорусам з футбольним рахунком

Неділя, 10 лютого 2002, 02:21
Збірна України в стартовому матчі олімпійського кваліфікаційного турніру з футбольним рахунком 1:0 поступилася білорусам, і майже на половину втратила шанси на вихід в наступний раунд. А героєм гри став воротар українців Костянтин Симчук який відбив 28 кидків з 29-ти.

Вже на початку гри білоруси захватили ініціативу, і українці в переважній більшості захищалися. Проте на це були об'єктивні причини. Вісім хвилин в першому періоді хокеїсти збірної України грали в меншості. І знову ж таки справжнім героєм став воротар українців Констянтин Симчук який відбивав все що летіло в ворота і навіть більше . Взагалі ж в першому періоді головний тренер збірної України Анатолій Богданов постійно варіював складом, намагаючись знайти оптимальну п'ятірку.

Про перевагу білорусів говорив хоча б той факт, що в першій 20-хвилинці "сябри" нанесли 12 кидків по воротах українців, а їх суперники лише три. Проте вже в першому періоді, українці могли пропустити шайбу, та цього разу врятувала штанга. В другому періоді хокеїсти української команди вирівняли гру і навіть мали перевагу. І чудову нагоду забити мав капітан збірної України Валерій Ширяєв, проте не використав вихід сам на сам.

А ось білоруси в третьому періоді, скористалися більшістю, коли грали лише проти трьох українців, і після потужного кидка білоруса Олега Мікульчика не врятував навіть Констянтин Симчук, який виявився чи не єдиним гравцем української команди до якого немає претензій.

І все-таки мали нагоду українці зрівняти рахунок, проте знову, цього разу Шахрайчук не пробив з вигідного положення голкіпера білорусів Шабанова. Останній штурм україні вчинили на останніх секундах, коли замість Симчука вийшов шостий гравець, але не судилося. Отже шанси на вихід до наступного раунду збірної України після сьогоднішньої поразки зменшилися наполовину. Відзначимо, що в сьогоднішній грі на лід в складі збірної України виходив лише один НХЛ-овець Олексій Понікаровський з "Торонто", який проте нічим особливим не відзначився, окрім того що заробив вилучення. І знову ж повторюся, і захист і напад збірної України сьогодні зіграв вкрай невдало, і лише той же Симчук врятував українців від поразки з більшим рахунком.

Але сподіваємося що в наступних матчах зі швейцарцями українці продемонструють більш зважену гру, тим більше що на ці два матчі повинен приїхати Руслан Федотенко з "Філадельфії" та на гру з командою Швейцарії прибуде також і Сергій Варламов, а ось Дмитро Христич зможе допомогти своїй команді лише в заключному матчі з французами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування