У перший день Олімпіади в українців лише 10-те місце

Неділя, 10 лютого 2002, 09:33
У перший день змагань на зимових олімпійських іграх в Сол-Лейк-Сіті було розіграно чотири комплекти нагород, причому в двох видах програми українці також змагалися за нагороди. Буде правильніше сказати спостерігали за боротьбою за медалі.

Так перша золота нагорода XIX зимових Олімпійських Ігор була розіграна в лижних ганках на 15 км, з масовим стартом у жінок. Переможцем же стала італійка Стефанія Бельмондо, яка навіть зламаючи палку за один кілометр до фінішу, зуміла вирвати "золоту" нагороду у росіянки Лариси Лазутіної на останніх метрах. Кращою ж серед українок стала Ірина Тереля яка фінішувала на 10 місці. Валентина Шевченко прийшла до фінішу 22-ою, а Віта Якімчук лише 45-та.

В лижній гонці на 30 км у чоловіків, в боротьбу включився також і представник України Лейб'юк Роман, який виступив більш ніж скромно посівши в результаті лише 52-ге місце. А олімпійським чемпіоном став іспанець Йохан Мюллег, "срібло" та "бронза" дісталися австрійцям Крістіану Хоффману та Михайлу Ботвінову. Потрібно зазначити, що золото Мюлегга стало усього-навсього третім для Іспанії за всю історію зимових Олімпіад.

Окрім того визначилися володарі олімпійських нагород і фристайлі (могул) у жінок. "Золото" дісталося норвежці Карі Траа, а "срібло" та "бронза" в американки Барк та японки Сатоя відповідно.

Найпізніше же завершилися змагання конькобіжців які визначили останніх володарів нагород, що розігрувалися в цей день. Голландський скороход Йохем Айтдехаге став переможцем на дистанції 5000 метрів з новим світовим досягненням. Срібна медаль - у американця Дерека Парри, бронзу виграв німець Йенс Боден.

Але напевно найбільшим розчаруванням для українців стала необов'язкова поразка від білорусів в кваліфікаційному турнірі олімпійських Ігор.

Також вранці 10 лютого старт на Олімпіаді взяли фігуристи, а саме спортивні пари. Після виконання короткої програми лідерство захопили росіяни Олена Бережна та Антон Сіхарулідзе. Українські пари Тетяна Чуваєва/ Дмитро Паламарчук та Олена Савченко/ Станіслав Морозов посідають 15-те та 16-те місце відповідно.

Лідерам же по завойваним медалям стали господарі змагань, на рахунку яких дві срібні нагороди, на другому місці австрійці, в яких одне друге та одне третє місце. Відразу три збірні вибороли по одному золоту це – голландці, норвежці та іспанці. В активі збірної Росії одне срібло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування