Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція все ще сподівається на імпічмент

Понеділок, 11 лютого 2002, 12:15
Одним із наслідків підтвердження автентичності плівок майора Миколи Мельниченка може стати оголошення наступною Верховною Радою імпічменту Президенту України Леоніду Кучмі, вважає народний депутат України, керівник Харківського обласного штабу виборчого блоку "Наша Україна" Володимир Філенко.

В інтерв'ю УНІАН він заявив, що "оприлюднення даних експертизи фахівців ФБР про достеменність записів у найвищому кабінеті держави, зроблених майором Мельниченком, є серйозною подією, яка матиме далекосяжні наслідки".

"Більше того, - сказав він, - така подія прогнозувалася і очікувалася, принаймні тими, хто переймався плівками і справою Гонгадзе, і сумнівів не було вже давно". За словами Філенка, "невипадково сталося так, що за включення до порядку денного Верховної ради питання про початок процедури імпічменту Президенту України Леоніду Кучмі проголосували аж 282 народних депутати".

На його думку, це "є дуже показовий сигнал", що демонструє "серйозне переосмислення позиції з даної проблеми". Прогнозуючи події, політик зазначив, що "у майбутній Верховній Раді ситуація може скластися так, що парламент зможе провести процедуру імпічменту президенту".

Він додав, що ця подія сьогодні "матиме також серйозний відбиток на весь хід виборчої кампанії, і можна буде очікувати й інших новин в цьому напрямку". Зокрема, на його думку, "це зменшуватиме шанси на виборах пропрезидентських партій і блоків".

Разом з тим спікер Верховної Ради Іван Плющ на прямій лінії з читачами газети "Факты" заявив, що в ході голосування 7 лютого депутати проголосували за порядок денний 9-й сесії з включенням пропозицій, внесених рядом депутатів. Проте питання про імпічмент президенту, можливо, готується до розгляду, однак, воно не голосувалося в четвер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...