Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах хоче, щоб Кучму судили?

Понеділок, 11 лютого 2002, 12:36
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах не має в своєму розпорядженні офіційних даних про результати нової експертизи плівок екс-майора Миколи Мельниченка, яка була зроблена у США, але виступає за необхідність довести до судового розгляду справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Україні необхідно, безумовно, зробити все, щоб, згідно з чинним національним і міжнародним законодавством, справа про вбивство Гонгадзе була передана до суду. І тільки суд буде визначати конкретний результат і рівень покарання тих, хто причетний до цієї трагедії", - заявив Кінах на прес-конференції у понеділок у Києві.

Зазначивши, що вбивство Гонгадзе є "трагедією" для сім'ї, друзів і для суспільства загалом ", прем'єр зазначив, що був особисто знайомий з журналістом і підтвердив необхідність довести розслідування цієї справи до кінця.

Кінах також заявив про неприпустимість того, щоб через цю трагедію "хтось зробив ту чи іншу політичну спекуляцію або заробив дешеві, аморальні політичні дивіденди". "Це наше спільне завдання, щоб не допустити розвиток подій у такому напрямі", - додав він.

Як повідомлялося, минулого тижня голова парламентської слідчої комісії з розслідування зникнення журналіста Гонгадзе Олександр Жир у прямому ефірі радіо "Свобода" зачитав результати експертизи, проведеної у США відомим американським фахівцем Брюсом Кенігом. Експертиза підтвердила автентичність плівок, зроблених Мельниченком у кабінеті президента України Леоніда Кучми, в яких мова йде про Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування