Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах не хоче залишатися прем'єром після виборів

Понеділок, 11 лютого 2002, 13:00
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах "філософськи" ставиться до песимістичних прогнозів про свою подальшу роботу на посаді голови уряду у новому складі Кабінету міністрів після парламентських виборів.

"Моє ставлення до роботи, зокрема на посаді прем'єра, абсолютно не залежить від того, хотів би я зберегти цю посаду чи ні", - заявив Кінах у понеділок на прес-конференції у Києві. Таким чином, він прокоментував на прохання журналістів повідомлення у ЗМІ про високу міру імовірності призначення після виборів новим прем'єром нинішнього першого віце-прем'єра Олега Дубину.

"Я працюю, передусім, через призму реалізації своїх професійних, політичних і громадянських принципів", - відзначив прем'єр, додавши, що, незважаючи на будь-які прогнози, буде робити все, щоб вони не впливали ні на ефективність його роботи особисто, ні Кабінету міністрів загалом.

З його слів, можливі зміни у структурі виконавчої влади, включаючи Кабінет міністрів, необхідно розглядати, передусім, на основі формування дієздатної влади загалом.

У зв'язку з цим Кінах сказав: "Я вважаю, що у нас є дуже серйозний недолік з точки зору відсутності відповідної політичної структуризації як у владі, так і у суспільстві загалом ".

Він висловив побажання, щоб новий парламент "мав у своїй основі демократичну і державницьку більшість, яка могла б взяти на себе відповідальність, зокрема сформувати Кабінет міністрів, щоб той зміг поглиблювати і робити безповоротними ринкові і демократичні реформи у країні".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування