Ржавський очікує на "незаконне рішення" Верховного суду

Понеділок, 11 лютого 2002, 14:00
Голова Всеукраїнського об'єднання "Єдина родина" Олександр Ржавський вважає безперспективним продовжувати боротьбу за реєстрацію ініційованого ним та незареєстрованого Центральною виборчою комісією виборчого блоку "За Ющенка!". Про це він заявив у понеділок на прес-конференції.

За словами Ржавського, рішення ЦВК про відмову в реєстрації блоку "За Ющенка!" було "суто політичним", оскільки в ньому "не було жодної думки, яка могла стосуватися закону". Він "абсолютно не бачить законодавчого підтвердження правоти ЦВК". Водночас Ржавського вважає "безперспективним" продовжувати будь-які спроби опротестувати ці рішення, в тому числі й у Верховному Суді, який завтра має розглядати подану Ржавським скаргу на рішення ЦВК.

За словами Ржавського, Верховний Суд є "єдиною установою, якій він довіряє вже кілька років", однак він "уявляє, який страшенний тиск та важелі впливу задіяні на суд". Тому він вважає, що в результаті розгляду скарги буде прийнято "незаконне рішення", чим "остаточно зруйнують у ньому віру в останній оплот справедливості у державі".

Ржавський зазначив, що, "можливо, навіть не братиме участі" у розгляді Верховним Судом його скарги на ЦВК, додавши, що політрада очолюваної ним партії "Єдина Родина" в понеділок розглядатиме можливість відкликання позову, оскільки "це не додасть позитиву у наших стосунках із ЦВК".

Крім цього, Ржавський вважає безперспективним продовження боротьби за реєстрацію блоку не лише тому, що Верховний Суд не задовольнить його скарги, але й тому, що процес реєстрації учасників виборчих перегонів вже завершено.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування